Seinäjoki-Joensuu 0-2 (7-8, 0-5).
Jaksovoitto oli tarjolla Seinäjoelle ja tikkarikin jo kuorittuna valmiiksi nuolaistavaksi. Mutta. Joensuun huima nousu ensimmäisellä jaksolla 7-2 tappioasemasta 7-8 jaksovoittoon latisti JymyJussien pelin täysin. Toinen jakso edettiin JoMan ollessa kuskin paikalla ja määräämässä ottelutahdin ja suunnan.

Seinäjoki sai hyvän alun otteluun, kun 1-3-tilanteessa kolmantena lyömään tullut Toni Marjamäki sivalsi kakkosluukusta läpilyönnin, jonka tuloksena oli 1+2 juoksua. Jatkojaksoissa JoMa sai kavennusjuoksun vapaataipaleella ja J-P. Vainionpää hoiteli 4-1 ja 5-1 -lukemat Seinäjoelle. Juha Niemen kavennus 5-2-lukemiin tuli onnistuneesta ajon purkamisesta kolmannen tasoittavalla. Juoksun toi Timo Kallio. Neljännessä vuoroparissa Vainionpää löi jakson kolmannen juoksunsa ja Jussien seitsemäs juoksu tuli 7-2 Miika Anttilan tehtailema.

Joensuun ilmiömäinen kiri alkoi neljännen tasoittavalla vuorolla, kun alla oli jo kaksi paloa. Peräti kuusi juoksua syntyi yksittäisillä ja hyvillä lyönneillä Mikko Kemppaisen aloittaessa takaa-ajon. Seuraavat juoksut kirjautuivat Juha Niemelle, Aleksi Rautiaiselle, Mikko Kemppaiselle, Tommi Päiviselle ja se voittojuoksu Väiski Väisäselle, jonka kiemuralla kotiin kiisi Henri Litmanen.

Jakson kolmostilanteet 13-13 ja kärkilyönnit 21-29.

Toisella jaksolla JymyJussit yritti päästä vielä ”iholle”, mutta JoMan tiivis ulkopeli teki tyhjäksi Jussien aikeet. Joensuu junaili jokaisessa vuoroparissa vähintään yhden ajolähdön ja kolmostilanteita kaikkiaan täyden tusinan Seinäjoen kahta vastaan.

Jakson juoksut kirjautuivat Aleksi Rautiaiselle (0-1), harhaheitolla (0-2) Niemen yksittäisillä lyönneillä saman lyöntivuoron aikana (0-3 ja 0-4). Neljännessä vuoroparissa Niemi löi viidennen juoksunsa ja jakson loppulukemiksi 0-5. Superjokereitten välinen taistelu kääntyi lopulta selvin 5-3-lukemin IsoJiin eduksi.

Ottelun kolmostilanteet 15-25 ja kärkilyönnit 31-56 JoMalle.
Kotiutukset: Seinäjoki 7/14 (50%), Joensuu 11/22 (50%).

Palkitut:
Seinäjoki:
I. Toni Marjamäki, II. Tuomas Raunio
Joensuu: I. Aleksi Rautiainen, II. Juha Niemi

Lue ja katso myös:
JymyJussien sivut, ennakko, juoksukooste ja lehdistötilaisuus >>>


Palaa takaisin