Joensuun Maila sai torstai-iltana komean revanssin Kouvolan Pallonlyöjistä. Kouvola oli vahvempi huhtikuussa Tukholmassa, mutta Kouvolassa pelattu kamppailu päättyi JoMan 0-2 (3-4, 3-8)- vierasvoittoon.

Ottelun tilastot

Ottelun alku oli joensuulaisittain vaikea. Kotijoukkueen Anssi Lammila puhkaisi kakkospuolelta pallon läpi ja tuloksena kaksi juoksua. Vuoron jatkuttua Juha Korhonen rokotti kolmosluukusta 3-0- juoksun. Sisäpeli takkusi JoMalla aina neljännen vuoroparin tasoittavalle saakka.

-Jos miettii fiilistä ennen ensimmäisen jakson neljättä vuoroparia ja fiilistä, joka on nyt, niin kyllähän se urheilu aika mielenkiintoista on, pohti Petri Pennanen.

-Minusta me pelasimme räpylä kädessä ihan hyvin. Tuossa oli vaan se lipsahdus, josta Anssi löi pihalle. Se oli vähän sellainen, mitä ei näihin peleihin soisi. Sisällä puolestaan tuntui siltä, kuin olisimme olleet ensimmäistä kertaa pelaamassa kimpassa pesistä. Teimme itsellemme siitä aika vaikeata, jatkoi Pennanen.

Joensuun Mailan ykköspalkittu Juha Niemi oli samoilla linjoilla ottelun alkuvaiheista.

-Ensimmäisellä jaksolla kolmeen ensimmäiseen sisävuoroon tuli suuri määrä merkkivirheitä, joita tuli myös itselle, myönsi Niemi.

Sisäpeli vapautui neljännen tasoittavalla vuorolla. 3-1- kavennuksesta vastasi Henri Litmanen, jonka varmalta kopilta näyttäneen lyönnin haparoi Juho Hacklin kavennusjuoksun arvoisesti. Toisesta juoksusta vastasi Mikko Kemppainen kolmospuolelle painuneella viistomailalyönnillä. Tasoitusjuoksun takoi Juha Niemi komealla kupperilla ja voittojuoksun löi Iiro Kuosa.

 

-Päätettiin, että lopetetaan se oma sössiminen ja päätettiin, jos kaveri tekee ne palot, niin sitten se saa tehdä ne palot. Hieno sisuuntuminen ja taisi olla kerralla sellainen isku, josta Kopla ei oikein toipunut toisellakaan jaksolle.

JoMa näytti kaapin paikan toisella jaksolla

Toisen jakson startti oli hieman kankea joensuulaisittain ja ensimmäinen sisävuoro tuotti nopeasti kolme paloa. Ulkopelissä jatkui kuitenkin vahva vire ja Kouvola ei päässyt sisävuorollaan iskemään juoksuja.

Toiseen sisävuoroon JoMa hyökkäsi vahvasti. Sisäpeli toimivastustamattomalla tavalla. JoMa takoi sisävuorollaan päättäväisesti neljä juoksua ja näytti kouvolalaisille kaapin paikan. Juoksujen lyönnistä vastasivat Juha Niemi, Tuomas Jussila, Jonne Kemppainen ja Aleksi Rautiainen.

Ulkopelissä loistivat Henri Litmanen ja Iiro Kuosa.

-Meiltä hienoa peliä. Tietenkin Niemen Juhalta hienoja suorituksia tällaiseen peliin, mutta sitten ulkontältä sellainen raataja, joka monesti unohtuu oli Iiro Kuosa. Mestarillisia otteita etukentällä, jota Litmanen säesti tänään hienosti. Muutenkin joukkueesta moni onnistui tänään hienolla tasolla.

Neljästi viidestä kotiutusyrityksestä onnistunut Niemi etsi syitä lyönnin löytymiseen ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Lyönti on ollut reippaastikin hukassa välillä. Laitetaan lämpimän kelin piikkiin, että tänään lähti hyvin lyönnit. Rentouden kautta ne lyönnit lopulta kuitenkin löytyy, eikä väkisin yrittämällä, pohti lyöjätykki.

Kolmannen aloittavalla vuorolla JoMa lisäsi johtoaan 0-7- lukemiin ja ottelun loppua odoteltiin joensuulaiskomennossa. Kouvola kavensi tilannetta vielä viimeisillä lyöntivuoroillaan kolmella juoksulla. Jakson loppulukemat lopulta JoMalle 3-8.

– Joukkueen lataus tähän otteluun oli hieno. Tässä otteluruuhkassa jaksettiin pelata hienosti, päätti Pennanen.

Joensuun Maila jatkaa sunnuntaina Seinäjoella JymyJussien vieraana.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 

 

 


Palaa takaisin