Kymmenen lämpöastetta ja kolea viima eivät hyydyttäneet Joman ykköspesisjoukkuetta, vaan intoa täynnä se pelasi ensimmäistä kotiotteluaan ja otti voiton Ylivieskan Kuulapesiksestä.

Pelivirtaa oli alussa ehkä hitusen liikakin, sillä ensimmäisen jakson sisäpelistartissa Joman kolme ensimmäistä lyöjää kärähtivät kakkostaipaleelle ja vuoro vaihtui nopeasti. Ylivieska sai pyöritettyä lyöntirulettinsa ympäri ja kahdesti yrittämään kotiinkin, mutta avausjuoksu jäi saamatta.

Toinen vuoro meni Jomalta jo paremmin. Etenijä saatiin kaksi kertaa kotitaipaleelle muttei ihan kotipesään saakka. Tasoittavallaan Kuulapesis hanki juoksun johdon, kun heitto pesälle meni hieman yli pesävahdin.

Kolmannessa vuorossa joukkueensa kapteeni Henna Hakulinen tasoitti pelin lyömällä hyvässä juoksukunnossa olevan Juulia Eskmanin kotiin. Heti perään Iida Nupponen kumautti pallon väliin ja Reetta Juntunen toi johtojuoksun 2-1. Ylivieska ei enää loppujaksossa saanut lisää juoksuja joten Joma otti jaksopisteen lukemin 4-1.

Toisella jaksolla Ylivieska hankkiutui heti ensimmäisessä vuorossa johtoon. Juoksun väliin löi Sanna Sorvisto ja toi Linnea Laatikainen.  Jos ensimmäisellä jaksolla Jomalta meni eka sisävuoro sivu suun niin nyt toisella jaksolla kaksi ensimmäistä vuoroa tuottivat lyöjä/etenijä pareille päänvaivaa. Kolmannessa vuorossa peli loksahti taas uomiinsa ja Henna Hakulinen ja Salla Eteläpää löivät ratkaisujuoksut linjasta. Nopeat juoksijat, Veera Ahvanainen ja Juulia Eskman saivat höllätä jo hieman ennen kotipesän kynnystä, sillä hermopallot eivät pysyneet kiinniottajien räpylöissä. Näillä lyönneillä Joma otti jaksovoiton. Ylivieskan neljäs sisävuoro ei tuonut yhtään kakkostilannetta.

Tilastollisesti tasainen peli, kolmostilanteet 13 -12 ja kärkilyönnit 30 – 32, ratkesi ulkopelisuorituksiin. Siinä Joma oli varmempi. Ykköspalkinnolla palkittu lukkari Hanna Toivanen sotki vastustajan lyöntipeliä korkeilla tolpilla, nopeilla syötöillä ja taktisilla väärillä. Kakkospalkittu kakkospolttaja Juulia Eskman venytti räpyläkätensä kopiksi useissa ratkaisulyönneissä. Myös muu joukkue piti tonttinsa puhtaana eikä vastustaja päässyt helpolla pesätaipaleita eteenpäin.

Ylivieskalta palkittiin sieppari Linnea Laatikainen ja kolmoskoppari Eveliina Rantonen.

Joma odottaa viikonloppuna kesän kolmas tuplapelireissu. Lauantaina pelataan Raumalla ja sunnuntain vastustaja on Mynämäki.

Kuvia pelisä>>>>

 


Palaa takaisin