Joensuun Maila oli saanut päivässä aikaan paremman peli-ilmeen kuin mitä sillä oli torstain vieraspelissään ja laittoikin sarjajohtaja Mynämäen Vesan tiukille. Ensimmäisessä jaksossa ulkopelit olivat pitäviä ja kumpikin joukkue pystyi lyömään vain yhden juoksun, mutta Mynämäki otti jakson harhaheton turvin. Toisella jaksolla lyötiin juoksuja vuoronperään ja lopulta Mynämäki oli juoksun verran parempi 4-5. Joma pääsi yrittämään ottelussa kotiutusta kaksikymmentä kertaa, mutta onnistui vain neljästi. Mynämäki löi kuusi juoksua kahdeksastatoista yrityksestään.

Jomalta palkittiin hyvin polttolinjassa palloja hakenut Senna Surakka. Sennan sisäpeli toimi myös ja hän löi yhden ja toi yhden juoksun. Toisen palkinnon sai numerolla kaksi pelannut ja sata prosenttisesti vaihtolyönneissään onnistunut kakkospolttaja Juulia Eskman. Mynämäen palkinnot saivat kolmospolttaja Jaana Marjamäki-Kekkola ja kolmoskoppari Sini Haataja.

I jakso

Joma aloitti sisävuoronsa pirteästi ja loi kaksi ajolähtötilannetta, joista se ei kuitenkaan pystynyt puristamaan juoksuja. Mynämäki sai sisävuorolleen lentävän alun, kun numerot 1 ja 2 kiertelivät kentän harhaheiton turvin. Joma sai kuitenkin nopeasti ulkopelirivinsä kuntoon, eivätkä seuraavat kaksitoista lyöjää saaneet aikaan vaarallisia tilanteita.

Toisessa sisävuorossa Henna Hakulinen löi kovaa kakkosrajaan, eikä kiinniottaja saanut sitä vangittua. Senna Surakka toi kavennusjuoksun 1-2. Mynämäki teki vuorollaan ajolähdön, mutta sen purkamisessa Joman lukkari Hanna Toivanen vei pariin otteeseen vastustajan lyöjää pitkin kotipesää ja tilanne kuivui takapaloksi ykköselle.

Kolmannessa vuorossa Joma ei saanut juoksuja, Mynämäki lisäsi johtoaan pussinpohjalyönnillä 1-3.

Neljännessä vuorossa Joma pääsi yrittämään tasoitusta parikin kertaa. Ensimmäisessä palottomassa ajolähdössä nopea Johanna Hihnala kopitettiin kotitaipaleelle. Toinen kotiintuloyritys päättyi paloon ja sitten loppuivat lyöjät.

II jakso

Ensimmäinen vuoropari oli Joman. Ulkokentälle toiselle jaksolle tullut Siina Surakka puolusti kolmospuolella hyvin ja teki kaksi tärkeää paloa kotiin. Sisävuorossa kotijoukkueen vire jatkui ja se teki kolme juoksua. Hanna Toivanen / Juulia Eskman ja Senna Surakka / Reetta Juntunen vastasivat lyödyistä juoksuista ja kolmannen karkasi Veera Ahvanainen pallon mentyä kotipesän takaportista kioskialueelle.

Toinenkin vuoropari meinasi olla kotijoukkueen. Mynämäki sai yhden juoksun välilyönnillä ja tilanteen olisi pitänyt jäädä siihen, mutta kun kolmas palo jäi ottamatta niin Mynämäki kiitteli tarjouksesta ja tehtaili kolme juoksua lisää. Joman toinen sisävuoro oli erikoinen. Ensin tuomarit sekoilivat lyönti vuorojen kanssa ja startti piti ottaa uusiksi. Sitten ajolähdön viimeistä lyöntiä puitiin pitkä tovi ja lopulta monien vaiheiden jälkeen muotoiltiin tulos, jossa pallo osui etenijään ja lyöjästä tuli palo. Näkemykset tilanteen osalta vaihtelivat joukkueiden välillä juoksun hyväksymisestä kolmen palon estämistilanteeseen. Pelin käynnistyttyä uudelleen Salla Eteläpään kova saumalyönti toi Veera Avanaisen kotiin ja Joman tasatilanteeseen 4-4.

Kolmannessa vuorossa Mynämäen Oona Rantomaa roikotti pallon kopparin eteen ja nopea Riina Korkiamäki karkasi joukkueelleen johtojuoksun. Se jäi lopulta ottelun voittojuoksuksi sillä lisää ei enää loppujaksossa tullut kummallekaan. Mynämäki pääsi vielä yrittämään lisäjuoksuja kahdesti ja Joma viisi kertaa.

Joma pelaa viimeisen runkosarjapelinsä seuraavana lauantaina kotikentällään.

Kuvia pelistä


Palaa takaisin