Joensuun Maila avaa vuoden 2018 jo perinteeksi muodostuneella tammikuun tasonmittauksella paikallisvastustaja Kiteen Palloa vastaan sunnuntaina 7.1.2018 klo 17.00 Joensuu Areenassa.

Joensuulaisen pesäpalloilun 60-vuotisjuhlavuosi alkaa sunnuntaina räväkästi, kun Joensuun Maila esittelee uudistuneen joukkueensa Juha Puhtimäen ja Hannes Pekkisen johdolla kotiyleisölle Joensuu Areenassa pelattavassa tammikuun tasonmittauksessa. Ottelu on harjoitusottelu, jossa asetelmia haetaan 4.2.2018 käynnistyvään Halli-SM- alkusarjaan.

–Tämä on nyt kolmas vuosi putkeen, kun vuosi avataan tammikuisella harjoitusottelulla. Ottelu on hyvä tapa aloittaa uusi vuosi ja muistutella lajia mieleen, sillä syyskuusta ja viimeisistä otteluista tammikuuhun on pitkä aika. Tässä on hyvä sauma ajaa uudet pelaajat sisään myös peleihin ja kohti halli-SM- alkusarjaa, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Joukkueen syyskausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue pääsee harjoittelemaan viikonlopun aikana Joensuu Areenassa isolla kentällä ja ohjelmassa on runsaasti lajiharjoittelua, joka huipentuu sunnuntain harjoitusotteluun.

–Syksy oli istuttamisen aikakausi. Uusi joukkue on aina uusi vuosikierto. Syksy ollaan treenattu yksilöitä hioen, siten että kokeneita miehiä ei ole ajattu puhki, kun taas nuoremmat ovat treenanneet enemmän omien kehityskohteiden parissa. Vuosilakanassa tähtäin on tulevassa syksyssä ja tästä käynnistyy rehellinen raaka treeni kohti sitä, jatkoi Pennanen.

Raimo Braggen luotsaama Kiteen Pallo oli aktiivinen pelaajamarkkinoilla kesän 2017 päätteeksi. Haminan Palloilijoista kiteeläisseuraan liittyivät Jesse Eskelinen ja Jani Ahonen, Kouvolasta Valentin Ikonen, Joensuusta Samu-Kalle Varonen ja paluumuuttajana Juhani Myyryläinen Imatralta. Joukkueeseen teki paluun myös välivuoden pesäpalloilusta viettänyt Ville Hämäläinen. Lähtijöitä viime kesän päätteeksi olivat Ville Posti, joka siirtyi Oulun Lippoon ja Hannes Pekkinen, joka siirtyi Joensuun Mailaan.

–Muutokset Kiteellä ovat heitä vahvistavia ja uskon, että kiteeläisryhmä on kovempi kuin vuonna 2017. Pelaajamarkkinoiden aktiiviisten toimien kautta joukkueeseen on tullut laajuutta, joka luo varmasti positiivista kilpailua pelipaikoista joukkueen sisällä. KiPa on ollut aina tehokas repimään pelaajistostaan paljon irti varsinkin ulkopelissä, päätti Pennanen.

Joensuun Maila – Kiteen Pallo 7.1.2018 klo 17.00 Joensuu Areenassa – Otteluun on vapaa sisäänpääsy!


Palaa takaisin