Joensuun Maila tykitti hirmulukemat Mehtimäellä keskiviikkoiltana. Pattijoen Urheilijat kaatui puhtaasti 2-0 (6-0, 15-0).

Ottelun tilastot

Kaksi edellistä ottelua alavireisesti pelanneella Joensuun Mailalla oli keskiviikkoiltana kasvojen pesun paikka, kun Pattijoen Urheilijat saapui vieraaksi Mehtimäelle. Ottelu avausjakso tarjosi selkeää ja helppoa pelaamista kotijoukkueelta, joka palkittiin kuudella lyödyllä juoksulla. Avausjaksolla onnistuivat jokerit Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen kahteen kertaan, sekä Mikko Kemppainen ja Tuomas Jussila kertaalleen. Joensuulaisryhmän ulkopeli oli erittäin laadukasta ja virheiltä vältyttiin.

–Ottelun aloitus meni juuri, kuten suunnittelimme. Saimme tilanteita päälle ja onnistuimme niillä lyönneillä mitä olimme etukäteen miettineet. Siitä saimme pelin hyvin auki, kommentoi ykköspalkittu Tuomas Jussila ottelun jälkeen.

–Saatiin pienillä muutoksilla myös ulkopeliin jotain tolkkua. Kaverilla oli ensimmäisellä jaksolla vasta viimeisessä vuorossa kuin viimeisessä vuorossa kakkostilanne. Se kertoo siitä, että saatiin päivän aikana vaihtotilannepelaamista menemään eteenpäin, jatkoi Jussila.

Toisella jaksolla hurjat juoksujuhlat

Toinen jakso oli myöskin joensuulaisten näytöstä, kun JoMa takoi taululle peräti 15 juoksua. Jakson alku oli ensimmäistä nihkeämpi, eikä avausvuoroparissa nähty juoksuja. Kotijoukkueen vahva ote otteluun kuitenkin säilyi ja toisesta vuoroparista eteenpäin nähtiin varsainen ilotulitus juoksujen lyömisen merkeissä. Läpilyönneillä kunnarin juoksivat jakson neljännen aloittavalla Tuomas Jussila, Mikko Kemppainen ja Aleksi Rautiainen.

–Toisen jakson lukemat kertovat siitä, että kaverilla vähän polvet suoristuivat ja meni vähän helppoja lyöntejä läpi, että lukemat ei aivan koko totuutta kerro, mutta olimme selkeästi parempia tänään, päätti Jussila.

Toisella jaksolla juhlittiin kunnareilla.

Pelinjohtaja Petri Pennanen oli tyytyväinen omiensa esitykseen kahden haastavan ottelun jälkeen.

–Jotenkin hieno asia, että saatiin muutama luunappi silmään muutamassa edellisessä pelissä, saimme sen avulla haihattelun loppumaan ja palattiin päättäväisen tekemisen äärelle, kommentoi Petri Pennanen.

Edellisten otteluiden hapuilu ulkopelissä oli onnistuttu karistamaan joukkueen suorittamisesta, josta kertoo se, että Pattijoelle kirjattiin vain neljä kolmostilannetta koko ottelussa.

–Aika paljon saa itseään ehostaa ja meikata, että saa tuollaisen faceliftin aikaan.  Mika Väisänen oli tänään dynamiittia korkeiden syöttejensä ansiosta, joilla saatiin kopinnostopaloja. Hienoa oli myös se, että yleisö heräili messiin, tässä taitaa kesä alkaa ihan kunnolla, päätti Pennanen.

Ilmaisottelu sunnuntaina 28.5.

Joensuun Maila jatkaa Superpesiksen runkosarjaa sunnuntaina kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelu on JomaVastuu- hyväntekeväisyysottelu, johon yleisöllä on vapaa pääsy maakunnan yritysten tarjoamana. Tapahtumassa jokaisen katsojan läsnäolo kasvattaa hyväntekeväisyyslahjoituksen määrää. Lahjoituskohteena on Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry.

Teksti & Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin