Joensuun Mailan ja Jalasjärven Jalaksen välistä Ykkössarjan peliä ratkottiin läpilyönneillä. Ensimmäisessä jaksossa Jalasjärvi tuli takaa-ajonahdingosta voittoon kahdella onnistuneella rajalyönnillä. Toisessa jaksossa Joman ulkokentässä ei enää ollut läpilyöntipaikkoja ja sitten supervuoroparin puolestaan Joma vei kahdella hienolla läpilyönnillä.  Ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1 (5-7, 3-0, 2-0) voittoon.

Pelinjohtaja Anssi Raitala kertasi peliä rauhalliseen tapaansa;

Ensimmäisen jakson kotijoukkue Joensuun Maila aloitti vauhdikkaasti. Henna Hakulinen, Salla Eteläpää ja Asta Sallinen takoivat palloa väliin, saumaan ja väliin ja Joma oli hetkessä kolmen juoksun johdossa heti ensimmäisessä pelatussa sisävuorossa. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Jalasjärvi ei saanut tasoittavallaan kärkeä kulkemaan, mutta rakenteli numero 4 keulilla ajolähdön. Kovalyöntinen jokeri Taru Finnilä löi ensin tasoitusjuoksun välilyönnillä ja sitten perään kolmospuolelta kahden juoksun arvoisen siivun, jolla vierasjoukkue Jalasjärvi tuli tasalukemiin 3-3. Sen verran kotijoukkueen railakas pelinavaus sai Jalasjärven itseluottamusta horjutettua, että heidän kakkospelinjohtajansa ryhtyi ohjaamaan joukkueensa ulkopelisuorituksia kotipesän takaa. Kolmannessa vuorossa sitten tuomaristo ilmoitti, että peliä on pelattava sääntöjen mukaisesti ja ohjasi kakkospelinjohtajan rajatulle vaihtopenkkialueelle, tällä kertaa ilman keltaista korttia.

Pelillisesti jakso sujui hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa kolmannen vuoroparin tasoittavalle saakka. Ensin Salla Eteläpää ja Juulia Eskman veivät joukkueensa taas kahden juoksun johtoon. Sitten sisävuorollaan Jalasjärvi ratkaisi jakson edukseen. Ensin Jenni Rajala löi keskelle kakkosrajaa ja pallo karkasi aidan alitse ja tasoitti tilanteeksi 5-5. Sitten taas Finnilä löi läpi kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti, eikä 5 – 7 tilannetta Joma enää loppujaksossa kiinni saanut.

Toisella jaksolla kotijoukkue tiivisti ulkopeliään lisää, eikä Jalasjärvi enää siitä löytänyt juoksun mentävää aukkoa. Joma puolestaan pystyi laadukkaisiin lyöntisuorituksiin ja Johanna Hihnalan välilyönnillä ja Asta Sallisen kahdella taitavalla suorituksella Kotijoukkue otti jaksopisteen juoksuin 3 – 0 ja ottelun haltuunsa.

Supervuoroparin aloitti Jalasjärvi sisältä. Se käytti yhtä vaille kaikki lyöjänsä, mutta sai vain yhden pelaajan vietyä kakkospesälle ja sieltä aina kotitaipaleelle saakka, jossa eteneminen pysähtyi sitten koppilyöntiin. Joman ulkokenttä teki kaikki ristit ykköspesälle.

Joman sisäpeli oli tehokasta. Ensin Juulia Eskman löi itsensä suoraan kakkoselle ja sitten neljäntenä lyöjänä Hanna Toivanen löi kakkosrajasta läpi kunnarin ja juoksun arvoisesti. +25 asteen lämmössä käyty, kaksi tuntia ja kolmetoista minuuttia kestänyt kamppailu päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon.

Jalasjärven Jalas on todella hyvä joukkue tälle sarjatasolle. Joukkueen ulkopeli on kurinalaista ja sisällä löytyy lyöntivoimaa. Myös pelinjohto Jarmo Ania / Suvi Huhtanen osaa peluutta joukkuettaan tilanteiden mukaisesti. Tänään Jalasjärvi oli kuitenkin hieman liikaa Taru Finnilän lyöntien varassa (viisi lyötyä) eikä se taktiikka enää toiminut ensimmäisen jakson jälkeen. Joman pelinjohto Anssi Raitala / Ville Ikonen oli saanut joukkueensa hyvään viikonlopun kamppailuvireeseen ja se tuotti ansaitun voiton. Hyvä tiivis ulkopeli ja rohkeat lyöntiratkaisut sisäpelissä olivat tänään voiton avaimet.

Ottelussa palkittiin Jomalta Juulia Eskman ja Asta Sallinen. Jalasjärven palkinnot saivat Taru Finnilä ja Jenni Rajala.

Kuvia Pelistä>>>>

 


Palaa takaisin