Joensuun Mailan ja Alajärven Ankkureiden välisessä B-poikien ottelussa taisteltiin tuimasti sarjapisteistä. Molemmat jaksot ratkesivat vasta viimeisessä vuoroparissa. Ensimmäisellä jaksolla Alajärvi tuli neljännen tasoittavalle kahden juoksun takaa ja hyökkäsi kovasti. Yksi kavennusjuoksu syntyi, mutta loput hyökkäykset Joman ulkokenttä pystyi lukkari Seeti Surakan johdolla torjumaan.

Toinen jakso ratkesi myös vasta neljännessä vuorossa. Siinä Joman toisen jakson supersankari, kolmoskoppari Justus Niemeläinen, teki kesän parhaat suorituksensa ulkona ja sisällä ja ratkaisi joukkueelleen täydet pisteet.

Settin mietteitä pelistä:

I jakso

Joma meni harhaheiton turvin 1-0 johton ja sitten Justus Niemeläinen, Kasperi Hämäläinen ja Miro Kinnunen löivät juoksut. Tuojina olivat Erkka Gröhn, Samuel Tirkkonen ja Seeti Surakka kahdesti. Alajärvi pystyi vuorollaan kaventamaan kotijoukkueen johtoa kahdella juoksulla Lassi Keisala/Elmeri Koivusalmi ja Martti Viitasalo/Jami Lassila.

Toisessa vuorossa kumpikin joukkue sai kolme juoksua. Jomaa avitettiin parin juoksun verran huonolla heitoilla ja sitten Eelis Kemppisen lyönnillä kotiutui Erkka Gröhn. Alajärvi teki juoksunsa onnistuneiden ajolähtöpurkujen myötä.

Kolmas vuoropari pelattiin nollille. Joma yritti kotiin kahdesti, Alajärven etenijät pysähtyivät jo ennen kolmospesää.

Neljännessä vuorossa Alajärvi torjui kaikki Joman kolme kotiutusyritystä. Lyöntivuorollaan se pystyi kavennusjuoksuun, mutta pari ykköspaloa hyydytti vauhdin ja Joma sai pitää jaksopisteen.

II jakso

Toisella jaksolla taistelu jatkui. Alajärven avaus sisällä jäi lyhyeksi ilman kolmostilannetta, Joma puolestaan tehtaili heti kärjestään kaksi juoksua. Ne toivat numerolla yksi pelannut Okko Räty ja numerolla kaksi pelannut Samuel Tirkkonen. Mailanvarressa olivat, lyöntinumeroilla neljä ja viisi, Erkka Gröhn ja Kasperi Hämäläinen.

Toisessa vuorossa kovalyöntisen Alajärven sisäpeli oli vahvaa ja se tekikin neljä juoksua ja näytti karkaavan jaksopisteelle. Joma oli kuitenkin eri mieltä. Se taisteli loppujakson joka pallosta ja pystyi kolmessa viimeisessä vuorossa tekemään jokaisessa yhden juoksun.

Toisessa vuorossa Justus Niemeläinen/Samuel Tirkkonen kavensivat 3-4. Kolmannessa Kasperi Hämäläisen lyönti toi jälleen Samuel Tirkkosen (viisi tuotua) kotiin ja jakson tasalukemiin 4-4.

Alajärvi oli pelannut edellisenä iltana kotiottelun ja oli matkassa kymmenellä pelaajalla. Lämpimässä ilmanalassa pelivauhti alkoikin hieman näkymään ja vierasjoukkue jäi kahdessa viimeisessä vuorossa ilman kotiutustilanteita. Paras voittojuoksuyritys Alajärvelle syntyi neljännessä sisävuorossa. Martti Viitasalo löi kakkostilanteessa hirveän pommin kolmosjatkeelle, mutta niin vain kolmoskoppari Niemeläinen syöksyi pallon kiinni ja teki tilanteesta kolmannen palon kolmospesälle.

Tasoittavalla sisävuorolla Joman hyvä hyökkäys meinasi tukehtua estämistilannehässäkkään. Tilanteesta tuomittiin kaksi paloa, mutta yksi peluri, Okko Räty,  jäi kolmospesälle. Seuraavana lyömään tuli jokeripaidassa Justus Niemeläinen, joka vastustajan hämmästykseksi ei pyrkinytkään heti kentälle vaan kumautti takaa voittojuoksun joukkueelleen.

Jomalta palkittiin Niemeläinen ja lukkari Seeti Surakka. Alajärven palkinnot saivat kolmospolttaja Martti Viitasalo ja kakkoskoppari Jami Lassila.

Kuvia pelistä

 

 


Palaa takaisin