Joensuun Mailan Ykköspesisjoukkue sai tulla kotiin Ylivieskasta tyhjin käsin. Ensimmäisellä jaksolla Joman ulkokenttä ei ollut täydessä terässä ja Ylivieska sai juoksunsa aika helposti. Toisella jaksolla Joman peli parani sekä ulkona että sisällä, mutta tuomariston ottama rooli esti pelin viemisen supervuoropariin.

Ensimmäisen jakson Joma aloitti ulkona. Kaksi paloa tehtiin nopeasti, mutta kolmas jäi ottamatta ja niin kuin usein sellaisissa tapauksissa käy, niin vastustaja kiitti tarjouksesta ja teki kaksi juoksua. Joman sisävuoro tuotti Hanna Toivasen lyömän kavennusjuoksun, mutta tuomaritulkinta muuttikin sen kahdeksi paloksi ja vuoron vaihdoksi.

Toisessa ja kolmannessa vuorossa ei juoksuja nähty. Neljännessä Ylivieska viimeisteli jaksolukemiksi 3-0, kun polttoheitto kantoi yli kotipesän. Joman jokeripaitojen vaihdot tasoittavalla sisävuorolla eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta ja jaksopiste jäi Kuulattarille.

Toisen jakson Joma aloitti sisältä terävämmin. Henna Hakulinen löi kovalla saumalyönnillä Juulia Eskmanin kotiin ja vei joukkueensa ensimmäisen kerran tässä pelissä johtoon. Ylivieskan sisävuoro ei tuottanut tulosta. Eskman tuhosi etenijän ykköselle ja Johanna Myyryläinen samaan paikkaan kahdesti.

Toisessa vuorossa Joma lisäsi juoksulla johtoaan. Salla Eteläpää laittoi kumuran kenttään ja nopea Veera Ahvanainen juoksi kotiin. Ylivieska kavensi tapin yli suuntautuneella lyönnillä 1-2.

Komas sisävuoro oli Jomalta tehoton, Kuula tasoitti tilanteen välilyönnillä 2-2.

Neljännessä vuorossa ensin Hanna Toivanen vei Joman juoksulla johtoon kotiuttamalla Juulia Eskmanin ja sitten nähtiin jotain sellaista, jota ei pesäpallossa millään sarjatasolla saisi tapahtua. Ajolähtötilanteessa Salla Eteläpää löi linjaan ja kiinniottaja kauhoi räpylänsä ohi pallon. Reetta Juntunen toi Jomalle neljännen juoksun, mutta jälleen kakkostuomari otti roolisuorituksen ja näytti estämistä, vaikka etenijöitä ei ollut lähimaillakaan kiinniottajaa. Tilanteesta tuomittiin kaksi paloa, juoksu mitätöitiin ja vierasjoukkueen pelinjohtajalle annettiin keltainen kortti. Tämä epäurheilullinen oikeusmurha vei Jomalta supervuoroparin, sillä Ylivieska sai tasoittavallaan ainoastaan yhden juoksun ja jakso päättyi tasan 3-3. Tilanteen voi kuka tahansa nykypäivänä todentaa videotallenteelta.


Palaa takaisin