Sunnuntain pelataan Kerubi Stadionilla ylemmän jatkosarjan viimeisenä kotiotteluna todellinen herkkupala, kun piikkipaikkaa sarjassa pitävä Kouvolan Pallonlyöjät saapuu Joensuun Mailan vieraaksi.

Superpesiksen alkusarjavaiheessa Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtasivat kahteen kertaan. Molemmilla kerroilla hurjassa lennossa ollut KPL nappasi 2-0- voitot JoMasta, joten sunnuntain kamppailussa on JoMan miehistöllä paikka napata kova päänahka ennen pudotuspelejen alkua. Kouvola lähtee sunnuntain kamppailuun kaksi tappiota niskassaan, kun joukkue hävisi Pattijoen Urheilijoille 2-0 (8-4, 2-1) ja Vimpelin Vedolle 1-2 (3-4, 7-6, 0-1).

Joensuun Maila on puolestaan pelannut ylemmän jatkosarjan tappioitta ja alla on puhdas 0-2 (1-2, 0-1)- voitto Pattijoen Urheilijoista. Kouvolan kotiuttajaosasto on ollut kuluvalla kaudella rautaa. Kouvolalaisten lyöjätykki Juha Korhonen on onnistunut kauden aikana 3+119=122 kertaa kotiutuksissa ja pitää tuolla lyötyjen juoksujen määrällä lyöjätilaston kolmatta paikkaa itsellään.

–Meidän pitää saada Kouvolan Pallonlyöjien tilannemäärä mahdollisimman pieneksi, eli vaihtotilanteissa täytyy pystyä iskemään kiilaa rattaisiin ja sitä kautta saada Matti Latvalalle ja Juha Korhoselle mahdolisimman pienet kotiutusyritysmäärät, kommentoi Joensuun Mailan kapteeni Tuomas Jussila.

Joensuun Mailan sisäpeli ei ollut omalla tasolla Pattijoen vierasreissulla torstaina ja sen parantamiseen joukkue on tehnyt töitä välipäivien aikana.

–Omassa sisäpelissä pitää saada merkkivirheet ja kopinnostopalot pois. Niitä on tullut viimeaikoina aivan liikaa ja se on syönyt omaa sisäpeliä valtavasti.

Jussila nostaa omasta joukkueestaan esiin Lauri Kivisen, joka on tehnyt vakuuttavan paluun loukkaantumisen jälkeen kentälle.

–Kotiyleisön kannattaa sunnuntain ottelussa seurata Kivisen Lauria. Mies on tehnyt hienon paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille. Takakentällä ja mailan varressa mies on ollut erittäin vakuuttava, päätti Jussila.

Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät sunnuntaina 12.8. klo 17.00 Kerubi Stadionilla – Osta liput matsiin tästä!


Palaa takaisin