Halli-SM- alkusarja isketään käyntiin sunnuntaina Joensuu areenassa, kun Joensuun Maila kohtaa paikallisvastustaja Kiteen Pallon.

Joensuun Maila pelaa Halli-SM-alkusarjan B-lohkossa, jossa JoMan lisäksi paikkaa lopputurnaukseen tavoittelee Kiteen Pallo ja Siilinjärven Pesis. Alkulohkojen voittajat etenevät halli SM-lopputurnaukseen, joka pelataan Kuopiossa 16.-17.3.2019.

Halliotteluista saatiin esimakua jo loppiaisena, kun JoMa ja KiPa kohtasivat “tammikuun tasonmittauksessa” Joensuu areenan nurmella. Ottelu houkutteli tuolloin paikalle 1410 katsojaa, jotka saivat nähdä JoMan vahvan startin uudelle vuodelle. KiPa kaatui tuolloin numeroin 2-0 (11-3, 5-1).

–Tammikuun alun harjoituspelissä en itse pelannut. Siinä pelinjohto halusi nähdä hieman erilaista koostumusta ja peluuttaa meidän loistavaa juniorikaartia. Hienosti siellä nuoret miehet olivat esiintyneet. Se on mahtava tilanne koko seuralle, että pelimiehiä on tulossa, kommentoi Joensuun Mailan Tuomas Jussila.

Joensuun Mailan joukkueesta Jussila ja Simo Rahunen ovat talvikaudet matkamiehinä, jonka seurauksena miesten harjoittelu tapahtuu eri paikkakunnilla.

–Talvikausi on edennyt siihen malliin, että Oulun päässä on treenit pyörineet ja fysiikkapuolta on painettu kovasti. Lajipuoli on tullut matkaan pikku hiljaa ja täytyy myöntää, että odottavaisin mielin tässä pelihommiin ollaan lähdössä. Halliottelut katkaisevat mukavasti talvikauden harjoitusrupeamaa ja normaalia arkipuurtamista. Näissä peleissä on mahdollisuuksia on kokeilla erilaisia ja myös uusia juttuja, jatkoi Jussila.

Ennakkotietojen mukaan molemmat joukkuueet marssittavat kentälle ykkösmiehistönsä, joka lupailee erilaista ottelua tammikuun alkuun verrattuna.

–Ainahan me KiPan kanssa ollaan tiukkoja vääntöjä pelattu. Tuntuu, että Kitee osaa meitä vastaa pelata hienosti. Tuskin tulee olemaan samainen ottelu, kuin mikä tammikuun alussa Joensuu areenassa nähtiin.

–Siitä on kuitenkin kuukausi tultu taas eteenpäin ja molempien joukkueiden koostumukset on varmasti erilaiset ja vähän sen suuntaiset, mitä ne tulevat kesällä olemaan. Sunnuntaina haetaan jo varmasti vähän asetelmia paikallisvääntöjen herruudesta, päätti Jussila.

  • Su 3.2. 17.00 Joensuun Maila – Kiteen Pallo -90 17.00 Joensuu Areena
  • Liput: Aikuiset: 7€ | Opiskelijat, eläkeläiset & alle 18-vuotiaat: 5€ | JoMan kausikortin varanneille ja alle 12- vuotiaille on vapaa sisäänpääsy otteluun

Joukkueiden alustavat kokoonpanot:

Joensuun Maila
1. Konsta Kettunen
2. Tuomas Jussila
3. Lauri Kivinen
4. Juha Puhtimäki
5. Henri Litmanen
6. Mikko Kemppainen
7. Simo Rahunen
8. Matias Hänninen
9. Iiro Kuosa
10. Juha Niemi
11. Aleksi Rautiainen
12. Konsta Piironen

Pj. Juhani Lehtimäki
2. pj  Antti Väistö

Kiteen Pallo -90
1. Ville Hämäläinen
2. Veli-Matti Sigvart
3. Hannes Pekkinen
4. Samu-Kalle Varonen
5. Ville Liukku
6. Valentin Ikonen
7. Juhani Myyryläinen
8. Juha Toikka
9. Ville Kotro
10. Antti-Jussi Toropainen
11. Jesse Eskelinen
12. Oskari Purmonen

Pj. Raimo Bragge
2. pj Riku Tolonen


Palaa takaisin