Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välinen kolmas puolivälierä jäi joensuulaisittain vaisuksi, kun Sotkamon Jymy voitti ottelun jaksoin 1-0 (5-3, 2-2).

Ottelun alku lähti käyntiin kaikkein vaikeimman kautta. Ensimmäisessä sisävuorossa Roope Korhonen tinttasi ajolähtötilanteessa pallon kakkosluukusta kauas maisemaan ja taululle 0-4- lukemat. Samassa vuorossa kotiutuksessa onnistui vielä Jani Komulainen ja JoMa lähti omalle sisävuorolleen 0-5-tappioasemasta.

-Oli aistittavissa, että lataus tässä pelissä on kova. Joukkue oli kyllä valmis tekemään tästä meidän päivän. Kyllä tuo ensimmäisen vuoroparin 5-0 käänsi tätä päivää vähän eri tyyppiseksi. Sen huomasi tästä koko ottelutapahtumasta. Se oli sellainen lamauttava isku, josta hatun nosto lyöjälle, kommentoi Petri Pennanen.

JoMa pääsi peliin mukaan toisen vuoroparin tasoittavalla, kun jokerit Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen iskivät kavennusjuoksut otteluun. Kolmannessa vuorossa puolestaan Lauri Kivinen löi joensuulaiset kahden juoksun päähän.

-Aika hyvin saatiin se tilanne nollattua. Oltiin lopussa aika kintereillä tulla 4-5:een, jossa oli aika tiukka pesäkilpa. Peli oli ihan luonteikasta sen jälkeen, jatkoi Pennanen.

Ottelua seurasi Mehtimäellä 2368 katsojaa.

Sisäpeli vaikeaa toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla Jymy siirtyi 0-2-johtoon, kun Roope Korhonen ja Mikko Korhonen onnistuivat osittain joensuulaisten ulkopelin avustuksella. JoMa kimmersi jakson tasoihin kolmospesältä ohi lentäneen harhaheiton turvin.

-Toiseen jaksoon olen äärimmäisen pettynyt. Meillä on nuo toiset jaksot olleet tuollaisia samantyylisiä nyhjäyksiä ja kyllä siinä meillä on ihan keskeinen mietinnän paikka, pohti Pennanen.

Ottelun kolmostilanteet meni Jymylle lukemin 12-19.

-Kun tilannemäärä on 12, niin se ei ole oikein voittava. Sen tarvitsee olla isompi.

Sarja jatkuu maanantaina Hiukan pesäpallostadionilla.

Ottelun lehdistötilaisuus

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin