Joensuun Maila eteni miesten Superpesiksen finaaleihin voitoin 3-0. Kolmannessa ottelussa Vimpelin Veto kaatui Saarikentällä numeroin 1-2 (0-1, 3-2, 1-2).

Ottelun avausjakso oli molemmin puolin tarkkaa pelaamista. Ulkopelissä molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja jakson ainoan juoksun tälläsi Juha Puhtimäki yllätysotolla kakkossaumasta. Joensuun Mailan raudanlujasta ulkopelistä kertoo se, että Veto sai avausjaksolla vain kaksi kolmostilannetta. Varsinkin Puhtimäki onnistui lautasen äärellä loistavasti sotkien kotijoukkueen sisäpeliä.

–Ulkopeliin saatiin aika ehjä kokonaisuus tähän otteluun. Saimme kaverin sisäpelaamisen hankalaksi. Todella ylpeä pitää olla joukkueesta, kommentoi Juha Puhtimäki.

Vimpeli vei toisen jakson

Ottelun toisella jaksolla Vimpelin Veto siirtyi johtoon ensimmäisessä vuoroparissa, kun Janne Mäkelä iski pallon vakuuttavasti väliin. Joensuun Maila tuli tasoihin Juha Puhtimäen onnistumisella, mutta jakson ratkaisijaksi nousi Vedon Arttu Ruuska. Ruuska iski kahden palon tilanteessa kolmannessa vuoroparissa kunnarin ja tavallisen juoksun. Mikko Kemppaisen 2-3- kavennus ei riittänyt ja edessä oli supervuoropari.

Henri Litamanen ratkaisi ottelun supervuoroparissa.

Litmanen ratkaisi supervuoroparissa

Supervuoroparin avasi Vimpeli sisävuorolla. Kotijoukke onnistui kertaalleen, kun Mäkelä napautti pallon väliin. Joensuun Mailan sankariksi nousi Henri Litmanen, joka iski pallon läpi kakkospuolelta kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Joensuun Maila eteni seurahistoriansa ensimmäisen kerran miesten Superpesiksen finaaleihin vakuuttavalla esityksellä voittaen hallitsevan mestarin Vimpelin Vedon välieräsarjassa puhtaasti 3-0.

–Aika taktinen tastohan tästä tuli. Tiesimme lähtökohdan, että millään juoksujen lyöntikilpailulla tästä ei mennä jatkoon. On hienoa että on kaksi joukkuetta, joilla on selkeästi tunnistettava tapa pelata ja oma identiteetti. Vimpelillä se on sisäpeli ja meillä ulkopeli. Nyt tässä kävi sitten näin, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

–Tuntuu hyvälle, että hoidettiin homma näin. Viime vuosina on jo ollut samanlainen fiilis, että olisi jo aika mennä tämän tason yli. Kun ei olla menty, niin nyt tuntuu helpottavalle, päätti Pennanen.


Palaa takaisin