Joensuun Maila haki toisen kiinnityksen välieräpaikkaan Seinäjoelta numeroin 0-2 (3-6, 0-4).

Joensuun Maila avasi toisen puolivälierän vahvasti, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa joukkue kasaili ajolähdön Juha Puhtimäellä, joka niittasi kovasti kakkosluukusta pallon Kotijoukkue Areenan aitojen ali parkkipaikalle. Tuloksena kolme tavallista juoksua ja Puhtimäen kunnari päälle.

–Kyllähän se oli suunniteltu, että mikä suunta lyönnillä on. Sattui vielä osumakin tulemaa, eikä minun murheellinen sarja JymyJusseja vastaan jatkunut, välillä näinkin päin, kertasi Puhtimäki onnistumistaan ottelun jälkeen.

Seinäjoki hiipi kuitenkin kahden sisävuoron aikana juoksun päähän, kun Jukka-Pekka Vainionpää, Tero Tyynelä ja Henri Itävalo onnistuivat kotiutuksissa.

Tämän jälkeen Joensuun Mailan ulkopeli oli totutulla tasolla, eikä JymyJussit enää onnistuneet juoksujen teossa. Joensuun Maila kuitenkin painoi vielä jakson lopulla kaasua, kun Juha Niemi onnistui kahteen kertaan. Jakson loppulukemat 3-6 joensuulaisille.

–Käsittelimme hyvin tämän ajan tässä otteluiden välissä. Aika on kaikille sama ja sen minkä siinä ajassa voi tehdä, niin olimme siinä hyviä. Ensimmäisessä pelissä olimme purjeessa ja nyt saimme asetuksia paremmaksi. Tänään meiltä oli kelpo esitys, ei säkenöivä, mutta hyvä, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

–Ensimmäinen jakso oli odottava ulkopelissä, emmekä olleet niin aktiivisia ja päättäväisiä, mitä olimme sitten kolmannen vuoroparin jälkeen. Siinä homma loksahti kohdalleen, jatkoi Pennanen.

Ulkopeli oli tänään Joensuun Mailan voiton tae.

Toisella jaksolla mallikasta ulkopeliä

Joensuun Mailan ensimmäisen jakson lopun vahva ulkopeli jatkui toisella jaksolla. JoMa teki JymyJussien sisäpelistä vaikeaa, kun varsinkin Juha Puhtimäki onnistui erinomaisesti lautasen äärellä ottaen lukuisia kärpäsiä etenijöistä.

–Kyllä meillä ulkopeli parani huomattavasti ensimmäisestä pelistä. Toisella jaksolla kaveri ei tainnut saada miestä edes kolmoselle ja se kertoo paljon siitä kuinka hyvin pelasimme ulkona. Ulkopelaaminen näytti miltä sen pitääkin eli se oli aktiivista ja hyökkäävää. Nyt se toimi todella hyvin toisella jaksolla, kertasi Puhtimäki ottelun toista jaksoa.

Juha Niemi avasi toisella jaksolla JoMan juoksuhanat, kun miehen tarjoilema keskipomppu kotiutti Jonne Kemppaisen. Tämän jälkeen onnistui Aleksi Rautiainen lyömällä mallikkaan pussinpohjalyönnillä.

Jakson lopulla Niemi ja Lauri Kivinen lisäsivät JoMan johdon 4-0:aan. Nuo lukemat jäivät lopulta jakson loppulukemiksi.

–Toinen jakso oli meiltä ensimmäistä parempi ja pelasimme kokonaisuutena hyvin. Jaksojen välillä herättelimme toinen toisiamme, vähän kun kaveria läsäyttää, niin näyttää maailma selkeämmältä.

Joensuun Maila johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-0. Välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa ja sarja on katkolla ensimmäisen kerran torstaina Kerubi Stadionilla.

–Tämän pelin henki on se, että tässä tarvitaan kolme voittoa seuraavalle kierrokselle pääsyyn. Nyt on kaksi voittoa ja olemme saaneet siirrettyä meidän pelinappulaa pari pykälää eteenpäin. Se on varmaa, että vastustajan epätoivoisemmaksi ja varmasti yrityksestä ei jää kiinni seuraavassa pelissä.

–Tästä lähdetään mahdollisimman nopeasti Joensuuhun ja tehdään hyvät palauttelut ennen torstaita. Siitä työstä ei kannata antaa periksi, eiköhän molemmat ole seuraavaan peliin taas jotain oppinut. Kun me mennään vielä pykälä tuosta eteenpäin, niin sitten ei pitäisi vastustajalle jäädä mahdollisuuksia, päätti Pennanen.

Osta lippusi nyt torstain kotiotteluun tästä!


Palaa takaisin