Joensuun Maila nappasi maukkaan voiton sarjan piikkipaikkaa pitävästä Kouvolan Pallonlyöjistä numeroin 2-1 (0-1, 7-0, 2-0).

Ottelun avausjaksolla oli odottava tunnelma, eikä juoksuilla herkuteltu. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa ulkopeliä ja jakson ainut juoksu nähtiin neljännen vuoroparin aloittavalla, kun Juho Hacklinin lyönti pomppasi Jonne Kemppaisen räpylästä kenttään jakson voittojuoksun arvoisesti.

–Ensimmäisellä jaksolla kotiutus vähän pätki, kuten nollarivistöstä voi huomata, vaikka tilanteita oli kymmenkunta. Mutta kun tuolla tavalla pelaa, niin kyllä se tuloskin sitten sieltä seuraa, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

JoMa tarjosi karnevaalimeininkiä toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso sai joensuulaisittain pirteän startin, kun Iiro Kuosa vei onnistuneella kotiutuksellaan kotijoukkueen 1-0- johtoon. Tätä seurasi kouvolalaisten tarjoamat kaksi harhaheittoa, joilla JoMa siirtyi jo 3-0- johtoon. Tämän jälkeen JoMa painoi kaasun pohjaan ja siirtyi turvallisen tuntuiselle etumatkalle Henri Litmasen ja Juha Niemen onnistumisilla. Jakson loppupuolella samaiset herrat onnistuivat vielä kertaalleen ja toinen jakso kirjattiin JoMalle virheettömällä ulkopelillä numeroin 7-0.

–No vaihteeksi näinkin. Tuossa oli muutama peli itsellä vähän synkempää ja sai vähän tuota lyöntiä kaivella muistin syövereistä. Tyhjällä päällä pääsi tulemaan peliin ja hyvin näytti napsuvan. Tänään oli meiltä erittäin hyvä ulkopeli, oli ilo olla osana tuota ulkopelijoukkuetta, kommentoi Joensuun Mailan parhaana palkittu Litmanen.

Henri Litmanen huudatti kotiyleisöä toisella jaksolla. 

Hurmos kantoi supervuoropariin

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla, jossa toisen jakson draivi jatkui. Niemi ja Litmanen laittoivat pallon kaksi kertaa KPL-koppareiden eteen ja johtoa lähdettiin puolustamaan omaan ulkovuoroon 2-0- johdossa. JoMan tarkka ulkopeli kuitenkin tylsytti kouvolalaisten yritykset ja lisäpiste jäi Joensuuhun.

–Se on pesäpalloa parhaimmillaan, kun mennään fiilispuolelle. Tämä oli meille tärkeä päivä huomata, kun nostetaan vähän isompaa purjetta ja katsotaan miltä se näyttää. Mielestäni koko peli jauhettiin kovalla tasolla. Kaikissa pallopeleissä puolustaminen on keskeinen lähtökohta, se määrittää paineen myös hyökkäyspelaamiselle. Kun on tuollainen selkänoja, niin sehän samalla tarkoittaa, että meidän ei tarvitse aina kymmentä itse tehdä.

–On varmasti ollut hyviä ulkopelisuorituksia tässä matkan varrella, mutta tämä oli kovatasoinen. Siellä alkoi oikeasti tila käymään vähiin ja kaverin piti oikeasti lyödä hyvin.

Kärkikamppailua seurasi Kerubi Stadionilla komeasti 2158 katsojaa.

–Varmasti tällaista JoMaa yleisökin haluaa nähdä. Tuossa on ollu sellaisiakin pelejä, että pelinjohtaja joutuu sohvalle päivän päätteeksi heittäytyessä miettimään, että olisimmehan me voineet parempaakin viihdettä tarjota. Tänään pelattiin varmasti sillä tavalla, että se sytyttää yleisöä. Jos meillä on huipputasolla pelaava ulkokenttä ja tällainen huippuyleisö, niin siinä voisi olla sellainen kombo, jolla mennään vielä pitkälle.

JoMa voitti ottelussa kolmostilanteet numeroin 27-9.

Ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan: 


Palaa takaisin