Joensuun Maila onnistui tasoittamaan puolivälieräsarjan otteluvoitot tiistai-iltana Pihkalassa. Ottelu päättyi JoMan hyväksi lukemin 0-2 (3-4, 1-7).

Ottelun alku oli joensuulaisryhmälle vaikea. Kotijoukkue Tahko karkasi ensimmäisessä vuoroparissa 3-0- johtoon, kun Ville Kero onnistui kahteen kertaan ja Patrik Vartama kertaalleen. Joensuun Maila pääsi peliin mukaan Mikko Kemppaisen kotiutuksella, jota seurasi Tahkon lukkarin Juha Puhtimäen kahdella väärällä tarjottu vapaataival, joka toi joensuulaiset juoksun päähän. Lauri Kivisen kova veto keskelle kenttää toi JoMan tasoihin ja tilannetta seuranneella harhaheitolla joensuulaiset juhlivat jaksovoittoa.

–Tahko osoitti aika väkevän sisääntulon tähän päivään. Veikkaisin, että ilman tuota eilistä päivää ja ensimmäisen pelin kokemusta todennäköisesti olisimme jakson hävinneet. Joukkue osoitti henkistä kanttia ja hätkähtämättömyyttä. Mieli säilyi kirkkaana ja tavoite oli säilyttää fokus tuloksesta huolimatta, ollaanpa tappiolla tai johdossa, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Rentous löytyi toisella jaksolla

Toisella jaksolla nähtiin erittäin vapautunut ja pirteä Joensuun Maila. Ensimmäinen vuoropari tarjosi neljä onnistumista, kun Aleksi Rautiainen iski pallon väliin, Juha Niemi takoi pallon läpi takaa keskeltä kahden juoksun arvoisesti ja Timo Kallio niittasi kolmosrajasta kunnarin tyhjään kenttään. Tahko ei näihin päässyt vastaamaan kuin kerran Ville Keron kotiutuksella. Niemi takoi jakson lopulla vielä kaksi juoksua ja Rautiainen yhden.

–Ensimmäisen jakson kääntö oli varmasti todella tärkeä henkinen kääntö siihen hetkeen ja sen jälkeen pääsimme paremmin omaan rytmiin. En ole aistinut joukkueesta mitään maailman suurinta paineisuutta, mutta kyllä tuo toisen jakson toiminta oli paljon rennomman näköistä, jatkoi Pennanen.

Juha Niemi niittasi ottelun toisella jaksolla neljä lyötyä juoksua.

Joensuun Mailan parhaana palkittu Juha Niemi oli myös tyytyväinen ottelun päätyttyä.

–Ensimmäinen jakso oli vähän hakemista, mutta toisella jaksolla rupesi tuo lyönti sitten löytymään. Ensimmäisellä jaksolla tuli vähän huonoja osumia ja Puhtimäki pääsi viemään. Onneksi käännettiin jakso voitoksi ja toisella jaksolla sitten huokui se rentous pelistä ja siinä oli hyvä tehdä suorituksia.

Puolivälieräsarja jatkuu heti huomenna keskiviikkona Mehtimäellä klo 17.30.

–Nyt pakataan miehet autoon ja lähdetään mahdollisimman äkkiä tästä eteenpäin. Matkalla varmasti vähän jaloitellaan ja takareisiä hieroskellaan. Tässä ei ole hirveästi aikaa huomiseen, joten tehdään pienet säädöt ja katsotaan miltä tämän illan peli vaikutti, päätti Pennanen.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin