Samu-Kalle Varonen siirtyy lainasopimuksella Kiteen Palloon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi eli Joensuun Mailalla on mahdollisuus kutsua mies takaisin milloin tahansa tarpeen vaatiessa.

–Silloin tällöin vastaan tulee aitoja kaikki voittaa tilanteita – tämä on sellainen; Samu-Kalle saa arvokasta kokemusta ja Kiteen Pallo motivoituneen ja näytönhaluisen lukkarin, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Varonen pelasi kesällä 2016 miesten Ykköspesistä Joma Akatemian riveissä 24 ottelua. Superpesis-otteluita miehelle kertyi seitsemän kappaletta. Miesten sarjojen lisäksi Varonen pelasi Joman riveissä B-poikien SM-sarjaa, sekä poikien Superpesistä Kiteen Pallossa. Poikien Superpesiksestä hän pokkasi SM-hopeaa kauden päätteeksi.

–Talvikaudella ”Samppi” on ottanut kehitysloikkia eteenpäin ja osoittanut, että superpesiksessä pelaamista on turha enää odotella. Tässä kohtaa Samu-Kallelle on tärkeintä saada superpesisrutiinia ja oppia tuntemaan vastustajat. Lukkari on ulkopelin sydän, ja tällä lainalla varmistamme, että meillä on tarvittaessa kaksi pelivireessä olevaa lukkaria, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.