Joensuun Mailan ja Hyvinkään Tahkon kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Hyvinkäällä. Ottelu päättyi Joensuun eduksi 0-2 (1-4, 2-9 ). JoMan kärki Kallio-Jussila oli hyvässä iskussa; ykköspalkittu Tuomas Jussila kotiutui kahdesti ja iski 7/7 kärkilyöntiä. Timo Kallio eteni 100%:n varmuudella ja toi neljä juoksua.

Nyt on Mehtimäen vuoro pelipaikkana ja Tahkolle juuri Joensuu on ollut viime kausina ylittämätön kynnys, sillä Hyvinkään edellinen voitto Mehtimäeltä on kaudelta 2013, jolloin Tahko otti voiton 0-1-lukemin.

Hyvinkää pelasi ennen Mehtimäelle tuloaan tappiollisen kotiottelunsa Seinäjokea. Myös Kouvola-ottelu oli Tahkolle pisteetön. JoMa kärsi tappion Sotkamolle, mutta kukisti Kiteen rantakentällä ja Koskenkorvan vieraspelissä.

Tahkolta löytyy kovia kotiuttajia

Hyvinkään vahvuudet löytyvät sisäpelistä; Tahko on pystynyt juoksun tekoon keskimäärin 8,6 juoksun ottelutahdilla, mutta ulkopelissä oma pää on ropissut samoilla lukemilla. Joensuulla lyötyjä juoksuja ottelua kohti on 8,5, mutta juoksuja on annettu vain kuuden juoksun verran/ottelu.
tahko2_korhonen
Tahkon Juha Korhonen on tälle kaudelle siirtynyt jokeripaitaan ja on jokeriroolissa onnistunut erinomaisesti. Tällä kaudella 59 tavallisen juoksun lisäksi Kore on lyönyt 8 kunnaria, jolla määrällä mies siirtyi kaikkien aikojen kunnaritilastossa kärkimieheksi 74 kunniajuoksulla. Tulitukea Korhoselle antaa ykköspesiksestä nostettu Ville Kero, joka on ollut Tahkon toiseksi tehokkain kotiuttaja 2+55 lyödyllä juoksulla. Joensuun vastineet kotiutuspuolella ovat luonnollisesti Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen.

Kolmen kärki on tavoittamattomalla karkumatkalla. Kuuden joukkoon ja kotiedusta kisaamassa ovat Hyvinkään (37p) lisäksi Oulu (42), Kouvola (40) ja Koskenkorva (38). Näistä joukkueista löytyy myös JoMan puolivälierävastustaja. ”Minipleijareihin” vahvemmin tyrkyllä ovat ainakin Kitee ja Kankaanpää ja Seinäjoki.

Tiivis ottelutahti

Joensuun Maila on pelannut viimeisimmän yhdeksän päivän aikana viisi ottelua, joista peräti neljä on ollut vieraspelejä. Sarja jatkuu tiiviinä elokuussakin ja ottelutiheys aiheuttaa sen, että eniten ”ravaamaan” joutuvia pelaajia joudutaan lepuuttamaan. – Pelaajia tullaan kierrättämään, että energiaa saadaan säästettyä pelitason siitä kärsimättä. Samu-Kalle Varonen mahdollisesti lukkaroi jonkun ottelun, että Väiski voi lepuuttaa heittokättään. Myös Tuomas Jussilaa ja Timo Kalliota saatetaan lepuuttaa joissakin otteluissa, kertoo Petri Pennanen.
tahko_konstak
Konsta Kettunen nähdään edelleen superin kokoonpanossa tulevissa otteluissa.

Jokeriosastolla tulee jatkamaan Aleksi Rautiainen ja hänen paikkansa kentällä ottaa Konsta Kettunen, joka on ennakkoluulottomalla pelillään lunastanut paikkansa pesävahtina. – Konstan piti olla pelaavassa kokoonpanossa jo aikaisemmin, mutta jalkavaivat siirsivät Konstan mukaan tulon heinäkuulle. Myös Konsta Piironen jatkaa pelejään superissa jokerin roolissa.


Palaa takaisin