Joensuun Maila haki Vimpelin Saarikentältä ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan numeroin 2-1 (2-4, 1-0, 5-1).

Joensuun Maila sai otteluun vahvan startin, kun Juha Puhtimäki vei joensuulaiset 0-1-johtoon heti ensimmäisessä vuoroparissa. Tämän jälkeen Vimpelin jokerit nousivat esiin vakuuttavilla onnistumisilla. Ensin tasoitusjuoksun sivalsi Perttu Ruuska ja tämän perään onnistui Janne Mäkelä.

Joensuun Mailan sisäpeli ei kulkenut enää samaan malliin, kuin ensimmäisessä vuoroparissa ja tilannemäärä jäi pieneksi. Vimpeli puolestaan onnistui avausjaksolla vielä kahteen kertaan Perttu Ruuskan toimesta.

–Varmaan kumpikaan joukkueista ei ole pelilliseen esitykseensä aivan tyytyväinen. Lauantaille molemmat varmasti pyrkivät parantamaan tiettyjä asioita. Tuntui, että hieman helpolla päästimme ensimmäisellä jaksolla Vimpeli johtoasemaan ja omassa sisäpelissä asetukset eivät olleet sellaiset, mitä tämä peli vaati, linjasi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Joensuun Mailan 4-2- kavennusjuoksun löi Juha Niemi neljännen vuoroparin aloittavalla.

-Oli vähän samanlainen sarjan avaus, kuin puolivälierissä. Pitkä pelitauko alla ja vähän asetusten hakemista oli ensimmäinen jakso ja varsinkin ulkopelissä se näkyi. Siinä ei vaan pelattu, pohti Joensuun Mailan parhaana palkittu Tuomas Jussila.

Tasainen toinen jakso kääntyi JoMalle

Ottelun toinen jakso tarjosi laadukasta ulkopelaamista molemmilta joukkueilta, kun 0-0- tilanteessa edettiin aina neljännen vuoroparin tasoittavalle saakka. JoMa onnistui rakentamaan tilanteen Juha Niemelle, joka käytti tilaisuuden hyväkseen lyömällä jakson voittojuoksun kakkossaumasta.

-Toisella jaksolla ulkopeli oli hyvää, mutta sisäpelissä on parannettavaa runsaasti, jatkoi Jussila.

Supervuoro JoMan juhlaa

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla, jossa Juha Niemi avasi juoksujuhlat varmalla lyönnillä koppareiden eteen. Lopullisen niitin ottelulle tinttasi Henri Litmanen, joka puhkaisi yllättäen Vimpelin takakentän 1+2 juoksun arvoisesti. Supervuoron 0-5- juoksun iski Aleksi Rautiainen.

Henri Litmanen iski pallon maisemiin supervuoroparissa.

Vimpeli ei onnistunut uhkaavista läpilyönneistä huolimatta kertaakaan supervuorossa, joten ottelun voitto kirjattiin joensuulaisille numeroin 1-2 (2-4, 1-0, 5-1).

–Niemen Juhan löi hienon pinnan toisella jaksolla. Supervuoron lukemat hieman mairittelevat. Näissä pelataan siitä kuka pääsee siirtämään pelinappulaa yhden pykälän eteenpäin ja nyt ollaan siirretty se yksi pykälä. Ei sen ihmeempiä, jatkoi puolestaan Pennanen.

Yksi tilanne pelinjohtajan mieltä kaiveli ottelun jälkeen.

–Vähän jäi pelistä ikävä maku. Harvoin kommentoin yksittäisiä tilanteita, mutta kyllä Teemu Isokedon tahallinen heittoyritys kohti Juha Niemeä kohti menee isosti rajan yli. Vaikka playoff-otteluissa on tunnelmaa ja henkeä, niin jos hän ei siitä jonkinlaisia kurinpidollisia rangaistuksia saa, niin tässä lajissa ei ole paljoa järkeä, päätti Pennanen.

Välieräsarja jatkuu lauantaina 1.9. Kerubi Stadionilla – osta lippusi ennakkoon tästä!


Palaa takaisin