Superpesiskausi Joensuun Mailan osalta käynnistyy keskiviikkona sarjanousija Haminan Palloilijoiden vieraana.

Joensuun Mailan valmistautuminen Superpesiksen runkosarjaan on sujunut koko talven määrätietoisesti ja nousujohteisesti.

–Valmistautuminen on sujunut todella hyvin. Ainakin itsellä on luottavaisempi fiilis, kuin koskaan aikaisemmin. Helppo sanoa itsestäni, että olen tällä hetkellä elämäni kunnossa ja se antaa kyllä uskoa alkavaan kauteen, kommentoi Iiro Kuosa.

Viime kaudella SM-pronssia napanneen joensuulaisryhmän tavoite tulevalle kaudelle on selkeä.

–Mestaruus. Se on joukkueen kanssa asetettu tavoitteeksi, eli voittamaan lähdetään.

Sarja-avauksessa keskiviikkona vastaan asettuu perinteikäs pesäpalloseura Haminan Palloilijat. Edellisen kerran vuonna 2001 korkeimmalla sarjatasolla pelannut Haminan Palloilijat hankki Superpesikseen nousun jälkeen joukkueeseensa kokemusta, kun Janne Leppälä, Lauri Kaartokallio ja Pasi Rajala liittyivät oranssipaitojen riveihin.

–Siellä on joitain tuttuja pelaajia, joita vastaan on aikoinaan seitsemän vuotta sitten tullut Ykköspesistä pelattua, mutta täytyy sanoa, että tutuin mahdollinen joukkue ei ole vastassa, pohti Kuosa.

Pesäpallobuumi Haminassa kukoisti jo viime kesänä, sillä Vallikentällä oranssipaitojen Ykköspesis-otteluita seurattiin lähes 1300 katsojan keskiarvolla.

–Toivotaan aurinkoista säätä, lämpöä ja sitä, että yleisö on löytänyt paikalle. On se aina mukavampi pelata, kun on paljon porukkaa ja tunnelmaa katsomossa, päätti Kuosa.

Joensuun Maila pelaa kauden alkuun viisi vierasottelua. Kotiavaus Kerubi Stadionilla on määrä pelata 27.5.

Haminan Palloilijat – Joensuun Maila 9.5. klo 18.00


Palaa takaisin