Joensuun Mailan viimeinen runkosarjan ottelu pelataan tiistaina 9.8. nousijajoukkue Kempeleen Kiriä vastaan. Kempele on sarjassa kolme pistettä putoajan paikalla olevaa Alajärveä edellä. Piste Mehtimäeltä säästäisi Kempeleen varmuudella suoralta putoamiselta.

Joukkueitten välinen edellinen ottelu pelattiin Kempeleen kotikentällä ja sen ottelun vei JoMa nimiinsä vähäjuoksuisessa ottelussa 0-2 (0-1, 0-1). JoMan juoksut löivät Juha Niemi ja Antti Väistö.

Kempeleen kärki Jani Lassila-Onni Määttä-Heikki Savikoski on toiminut kohtalaisesti. Savikoski on tuonut 33 juoksua ja kärkimies Lassila on napsinut kärkilyöntejä 132. Pesäväleillä on ilmennyt aika-ajoin suuriakin vaikeuksia, sillä Kempele ei ole juhlinut runsasjuoksuisilla otteluillaan.

Sisäpelissä kotiutukset ovat hyvin pitkälti Jarmo Viittasen varassa. Viittasen mailasta on lähtenyt 36% joukkueen lyödyistä juoksuista. Hieman apuja tulee Juhani Ojalalta (1+13) ja Kimmo Lukkarilta (0+18). Ulkopelissä vain Alajärvi ja Seinäjoki ovat antaneet kentästään enemmän juoksuja kuin Kempele.
keki_viittanen
Jarmo Viittanen edusti Joensuun Mailaa kausilla 2010-2011. Kausi 2011 jäi Viittaselta kesken selkävaivojen vuoksi.

Heinä-elokuun otteluista Kempele on kasvattanut pistetiliään 11 pisteellä voittaessaan Kankaanpään, Oulun, Raahen ja Koskenkorvan sekä napsinut jaksovoitot Vimpeliltä, Oululta ja Seinäjoelta. Ero putoajan paikalle on ennen viimeistä kamppailua kolme pistettä, mikä riittänee säilyttämään joukkueen 13.sijan.

Puolivälierien ensimmäinen ottelu pelataan Mehtimäellä tiistaina 16. elokuuta. JoMan vastustaja valikoitunee Kouvola-Oulu-Koskenkorva-triosta. Puolivälierät pelataan paras viidestä-systeemillä.


Palaa takaisin