Joensuun Maila matkasi ylemmän jatkosarjan viimeiseen kamppailuun Vimpelin Vedon vieraaksi. Ottelusta tarttui matkaan kolme pistettä vakuuttavalla suorituksella numeroin 0-2 (1-5, 0-3).

Joensuun Maila suuntasi Vimpeliin tiistai-illan kamppailuun ilman Tuomas Jussilaa, Lauri Kivistä ja Ville Postia. JoMan paidassa debytoi ensimmäisessä miesten superpesisottelussaan Kasperi Hämäläinen. Vimpelin Vedolta huilissa olivat Henri Puputti, Sami Haapakoski ja Janne Heimonen.

Joensuun Maila sai otteluun vahvan alun, kun ensimmäisessä vuoroparissa jokerikaksikko Juha NiemiAleksi Rautiainen onnistuivat. Ensin Niemi puhkaisi kolmossaumasta tilanteeksi 0-1 ja hetkeä myöhemmin Rautiainen niittasi pallon kakkospuolelta savonjokeen kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Neljännessä vuoroparissa joensuulaiset kaunistelivat lukemia  lyöjätykkien onnistumisilla, kun Niemi ja Rautainen veivät vierasjoukkueen 0-5- johtoon.  Vimpelin ainoan juoksun neljännen tasoittavalla sivalsi Mikko Kanala, kun polttoheitto ei tarttunut Juha Puhtimäen räpylään kotipesässä.

–Vaikka tänään pelasimme erilaisella kokoonpanolla, kuin edellisessä kamppailussa, niin joukkueella oli hieno moraali. Jämäkkä esiintyminen kerrassaan, kertasi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Vahva vire säilyi toisella jaksolla

JoMa jatkoi tehokasta pelaamistaan myös ottelun toisella jaksolla, kun ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Henri Litmanen ja Juha Niemi onnistuivat. Niemen kotiutuksella kotiin kirmasi Kasperi Hämäläinen, joka kirjautti itselleen uran ensimmäisen tuodun juoksun tilastoihin. Joensuulaisten toisen jakson kolmas juoksu syntyi harhaheitolla.

–Päivän kirkkaimpana valopilkkuna oli ehdottomasti Hämäläisen Kasperin debyytti. Mies ei kentällä niiaillut, vaan pelasi päättäväisesti ja itsevarmasti, jatkoi Pennanen.

Ulkopelaaminen oli jälleen rautaisella tasolla ja JoMa onnistui pitämään Vimpelin tilannemäärän pienenä. Ottelun kolmostilanteet kirjattiin JoMalle numeroin 8-18.

–Ulkopeli oli tänään jälleen hyvällä tasolla ja sisäpelissä puolet joukkueesta löi pallon jokeen. Hyvää lyöntipeliä, josta jäi vaaran tuntu. Jokerikaksikoltamme toki myös hyviä osumia ja onnistumisia, päätti Pennanen.

Joensuun Mailan sijoitus runkosarjassa tulee varmuudella olemaan kolmas. Pudotuspelit käynnistyvät sunnuntaina 19.8. Kerubi Stadionilla!


Palaa takaisin