Joensuun Mailan viimeistä edellinen runkosarjan kamppailu pelataan Vimpelin Saarikentällä. Joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa Mehtimäellä ja siinä ottelussa Vimpeli oli niukasti parempi voittaen ottelun 0-1 (2-2, 0-2).

Vimpeli on marssinut Sotkamo-ottelua lukuun ottamatta voitosta voittoon ja pisteitä on tullut jokaisesta pelatusta ottelusta. Veto on kunnostautunut tällä kaudella nimenomaan ulkopelissään. Vain 102 päästettyä juoksua (4,1/ottelu) on sarjan paras. Tiuhaan ovat myös mailat heiluneet; Vimpelin otteluissa on paukuteltu keskimäärin 17,5 juoksua ja niistä Vimpelin lyöminä 13,4/ottelu. Noihin lukuihin verrattuna JoMa-Vimpeli-ottelun juoksut 2-4 ovat olleet minimaalisen pienet.

Vimpelin tehomiehet mailan varressa ovat Henri Puputti (10+90 lyötyä), Janne Mäkelä (3+69) ja Matias Rinta-aho (6+51). Puputtia edellä tilastoissa on neljä lyöjäjokeria. Etenijäpuolella tilaston sijat 1, 3 ja 5 ovat vimpeliläisten hallussa. Vimpeliläiskolmikolle on tuotuja juoksuja kertynyt kaikkiaan 176.

Ottelussa ei ole sarjasijoitusten kannalta merkitystä, mutta molemmat joukkueet pelanneevat enemmänkin kunniasta kuin pisteistä. Torstain Hyvinkää -ottelun JoMa pelasi hieman energiaa säästäen. Vimpeliin joukkue lähtee voittamaan ottelun. – Olemme päättäneet suhtautua peleihin täysillä taulukkoa katsomatta, totesi Petri Pennanen.


Palaa takaisin