Runkosarjan viimeinen kamppailu pelataan torstaina Mehtimäellä, kun Joensuun Maila saa vieraakseen Koskenkorvan Urheilijat. Ottelussa panoksen on runkosarjan piikkipaikka, ennen jatkosarjaa. Joensuun Mailalle riittää yksi piste kärkipaikan varmistamiseen.

Joensuun Maila lähtee viimeiseen runkosarjan kamppailuun allaan makoisa voitto, kun Sotkamon Jymy kaatui Hiukan trillerissä tiistai-iltana lukemin 1-2 (4-5, 2-1, 0-0, 3-4). Koskenkorva pelasi tiistaina Imatran Pallo-Veikkoja vastaan kotonaan ja voitti kamppailun supervuoroparissa juoksujuhlien päätteeksi 2-1 (5-9, 11-2, 1-0).

–Tänään palautellaan ja kerätään enemmän energiaa huomiselle. Käydään Koskenkorvaa läpi ja huomenna aamusta tehdään vielä pienet viilaukset pelipäivälle. Koko kesä tässä on menty aika tiiviillä pelirytmillä, joten ei tässä uuden jutun äärellä olla. Joukkueella on hyvä moodi päällä ja peli on ollut uomissaan. Huominen ei vaadi radikaaleja juttuja, että peliin päästään hyvin kiinni, kommentoi Joensuun Mailan kapteeni Tuomas Jussila.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun alkupuolella. Koskenkorvalla pelattu ottelu venyi Supervuoropariin, jossa Joensuun Maila oli vahvempi lukemin 1-2 (1-6, 1-0, 0-1).

–Meidän pitää saada painepalloja Kossun ulkokenttään ja katsoa miten räpylä kestää siellä. Meillä on etenijät hyvässä juoksukunnossa ja vapaiden lyöntien suuntia täytyy tarkastella. Ei tässä mitään erikoisuuksia kuitenkaan tarvitse tehdä, jatkoi Jussila.

Koskenkorvan tehokkain kotiuttaja on ollut Jere Dahlström lukemin 1+64. Kärkilyöntejä puolestaan eniten on nakuttanut Veli-Pekka Yli-Hirvelä, jolla kärkilyöntisaldo näyttää lukemaa 123. Myös etenijätilastossa Koskenkorvan kärkinimi on ollut Yli-Hirvelä 29 tuodulla juoksulla.

–Kossun riveistä kannattaa seurata Dahlströmin Jereä ja sitä kuinka saadaan mies kuriin. Kovalyöntinen kaiffari kyseessä ja pitää miettiä millaiset lääkkeet sitä vastaan keksitään. Ulkopelissä nuori kaveri Antonni Jakobsson on ollut aika hyvässä tikissä, jolla räpylä on pitänyt hienosti ja on tulevaisuuden nimi varmasti.

Joensuun Mailan terveystilanne on säilynyt hyvänä ja muutoksia kokoonpanoon ei ole tiedossa.

–Meidän riveistä nostaisin Juha Niemen esiin. Mies sai eilisessä ottelussa avattua kunnaritilin ja luulen, että se saattaa poikia niitä nyt lisääkin. Ja kyllähän Kuosan Iiro on aivan maaginen ulkopelissä, siitä kannattaa ottaa oppia, päätti Jussila.

Koskenkorva tulee sijoittumaan runkosarjassa kuudenneksi, sillä joukkueella on matkaa viidenteen sijaan 12 pistettä ja seitsemänteen sijaan kahdeksan pistettä. Joensuun Maila on kaksi pistettä Vimpelin Vetoa edellä ja joukkueelle riittää piste varmistamaan runkosarjan kärkisijan, vaikka Vimpeli voittaisikin oman ottelunsa kolmen pisteen arvoisesti. Tasapisteissä joukkueiden eron sarjataulukossa ratkaisee kolmen pisteen voittojen määrä, joissa Joensuu on Vimpeliä edellä.

Näin edetään runkosarjan jälkeen

Kuluvalle kaudelle sarjajärjestelmä uudistui niin, että 28 runkosarjaottelun jälkeen pelataan jatkosarjat, jossa seitsemän parasta jatkavat ylemmässä ja seitsemän heikointa alemmassa jatkosarjassa. Sekä ylempi että alempi jatkosarja pelataan yksinkertaisena sarjana. Jokaisella joukkueella on kolme koti- ja kolme vierasottelua, jotka on etukäteen määrätty oheisen taulukon mukaisesti. Runkosarjapisteet jäävät joukkueille voimaan jatkosarjassa.

JoMan voittaessa runkosarjan, pelipäivät ovat:

Su 30.7. JoMa vs. 6
Ke 2.8. 7 vs. JoMa
Ti 8.8. JoMa vs. 2
Pe 11.8. 3 vs. JoMa
Su 13.8. JoMa vs. 4
To 17.8. 5 vs. JoMa

JoMan ollessa runkosarjassa toinen, pelipäivät ovat:

Su 30.7. JoMa vs. 5
Ke 2.8. 6 vs. JoMa
La 5.8. JoMa vs. 7
Ti 8.8. 1 vs. JoMa
Su 13.8. JoMa vs. 3
To 17.8. 4 vs. JoMa

Teksti ja kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin