Joensuu-Pattijoki 2-0 (3-1, 10-1).
Joensuun Mailan Juha Niemen hurja lyöntivire sai jatkoa lämpimässä kesäkelissä pelatussa ottelussa, jossa kotijoukkue ei jättänyt ulkopelinsäkään osalta mitään jossiteltavaa. Kempeleellä yhteen lyötyyn jäänyt isoJii paukutteli 1+7 juoksua ja lyönneissä oli aineksia suurempaankin määrään. Juhannustauolle JoMa jää kuuden ottelun voittoputkessa.

Niemi oli syystäkin tyytyväinen pelipanokseensa. – Ensimmäisellä jaksolla Topi Kosonen sai sotkettua peliä, mutta toisella jaksolla lyönnit suuntautuivat suunniteltuihin paikkoihin, totesi Niemi.

Ensimmäinen jakso olikin pelillisesti tasaista. Raahen lukkari Kosonen sai sotkettua kotijoukkueen sisäpeliä sen verran, että kotiutuksissa onnistuivat vain Mikko Kemppainen (0+1) ja Juha Niemi (0+2). Kolmostilanteet kirjautuivat Raahen hyväksi 6-7, mutta JoMan ulkopelin taso oli sen verran parempi, että Raahen kuparisen rikkoi ensimmäisellä jaksolla vain Jussi Markus, joka kotiutti hyvällä kolmospuolen kumuralla Paavo Pellon.

Jakson kolmostilanteet 6-7 Raahelle, kärkilyönnit 12-12.

IMG_8603
Lauri Kivisen 0+1/1 ja kärkilyönnit 7/8 oikeuttivat kakkospystiin.

Toisen jakson juoksutilin avasi Niemi, jonka lyönti suuntautui kakkoskopparin tontille. Samalta suunnalta tulivat myös kaksi seuraavaa Aleksi Rautiaisen mailasta lähtenyttä juoksua. Neljännen juoksunsa Niemi löi toisen alkavalla Raahen kopparin pompoteltua palloa. Kolmannessa vuoroparissa Lauri Kivinen siirsi JoMan jo 5-0 johtoon. Tasoittavalla Ville Majava kavensi hieman tilannetta kotiuttamalla Jussi Markuksen.

Neljännessä vuoroparissa puhui jälleen IsoJiin tykki. JoMan kärki järjesteli Niemelle palottoman ajolähdön ja kakkospuolen puhkaisulla kenttä rullasi 1+3 juoksun arvoisesti. Jakson kymmenes juoksu kirjautui Jonne Kemppaiselle.

JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen ei peitellyt tyytyväisyyttään kolmeen pisteeseen. – Ensimmäinen jakso oli sisäpelin osalta tukkoista. Toisella jaksolla peli aukeni ja sisäpeli oli tehokasta ja onnistunutta, kun Jonne Kemppainenkin ”onnistui läpilyönnissään”.

– Kesäkuu on meiltä pelillisesti onnistunut ja vuosilakana näyttää sen, miten tähän on tultu. Ollaan päästy voittavan pesiksen rajan yli, summaili Pennanen.

Jakson 3-tilanteet 16-3, ja kärkilyönnit 28-10 JoMalle.
Kotiutukset: JoMa 13/20 (65%), PattU 2/10 (20%)

Palkitut:
JoMa: I. Juha Niemi, II. Lauri kivinen, PattU: I. Jussi Kemilä, II. Jussi Markus

Lehdistötilaisuus:


Palaa takaisin