Joensuun Mailalla on pelattuna 14 runkosarjan ottelua, joten puolessa välissä sarjaa edetään. Sarjaan joukkue lähti Petri Pennasen ohjauksessa osin uusituilla pelaajarooleilla ja pelipaikoilla. Kesäkuun alussa systeemejä muutettiin enemmän viime vuotiseen malliin, mm. jokeriroolissa aloittanut Aleksi Rautiainen palasi takaisin räpylämieheksi kakkospuolen tontilleen.

14 pelatun kierroksen jälkeen JoMalla on koossa 30 pistettä kymmenestä voitosta ja neljästä tappiosta. Ilman pisteitä joukkue on jäänyt vain kahdessa ottelussa. Saavutettu pistemäärä on sama kuin viime kaudella 14 ottelun jälkeen. Myös Juha ”IsoJii” Niemi on säilyttänyt kotiutustasonsa ja jopa parantanut sitä. Viime kaudella IsoJii kotiutteli 3,1 juoksun otteluvauhdilla. Tällä kaudella koossa on 3+48 lyötyä (3,6/ottelu) ja lyöjätilaston kolmas sija.

Pelinjohto on analysoinut ensimmäisen puolikkaan aikaansaannoksia. – Tuloksellisesti tosiaan hieman kaksijakoinen alkukausi, joskin pelaamisen taso ei ollut heikkoa alkukaudestakaan. Olemme jatkaneet laji- ja oheisharjoittelun osalta täysin valittua linjaa ja uskoneet, että tuloksellinen palkinto tulee kyllä ajan myötä. Silti ehkä se tärkein elementti on ollut tunne; JoMan peleissä on sattunut ja tapahtunut, sisäpelissä on nähty juonikkaita ratkaisuja laajalla rintamalla ja tiukkojen jaksojen kääntäminen voitoiksi on vaan lujittanut joukkuetta ja tunnetta, toteaa Petri Pennanen.

Alkukausi vienosti positiivisen puolelle

Vaikka sisäpelissä aika ajoin oli ongelmia kotiutusten kanssa, on juoksuja kuitenkin pystytty lyömään viime vuotista paremmin. Viime kauden keskiarvo oli 8,1/ottelu, kun se on 8,5/ottelu. Ulkopelissä on hieman enemmän ropissut, mutta silti annettujen juoksujen määrä on kolmanneksi vähiten sarjassa.

Pennanen ei peittele tyytyväisyyttään joukkueen pelitapaan. Yleisölle on kauden aikana tarjottu todella viihdyttävää peliä. Toki parannettavaakin löytyy. – Pesis on siitä mahtava laji, että kehitettävää löytyy aina! Mutta niin löytyy positiivisiakin asioita. Kaiken kaikkiaan alkukausi kääntyy vienosti positiivisen puolelle, koska näen että alkukauden haasteet ovat vain tiivistäneet meitä, ja olemme jo saaneet peleistä monenlaisia joukkuetta lujittavia kokemuksia. Tulosten ei kuitenkaan pidä antaa hämätä liikaa; urheilijat ja valmentajat tekevät valintoja ja työtä päivittäin, ja sen matkan laatu määrittää lopulta tuloksen – tällä matkalla olemme vasta alkumatkalla…


Palaa takaisin