Superpesiskesä käynnistyi historiallisesti Tukholmassa huhtikuussa Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä. Joukkueet kohtaavat toisensa kauden päätteeksi pronssiotteluissa.

Viime vuoden tapaan Sotkamo ja Vimpeli raivasivat tiensä finaalaihin ja Joensuulla ja Kouvolalla on edessä pronssisarja. Joensuun Maila pelaa pronssista kuudetta vuotta peräkkäin ja seuralla on neljä pronssia allaan vuosilta 2013-2016. Kouvolan edellinen mitali on vuodelta 2010, jolloin joukkue pelasi finaalaissa jääden hopealle. Kouvola on napannut pronssimitalit viimeksi vuonna 1977.

Kuluneena kesänä joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolmeen kertaan. Runkosarjan otteluvoitot menivät kouvolalaisille 2-1. Finaaleiden pelaaminen oli kiistatta molempien joukkueiden tavoite, joka ei vielä tänä vuonna täyttynyt.

–Ainahan sitä haluaa kauden päättää voittoon ja mitaliin. Nelostila on vielä ankeampi päätös kaudelle, kommentoi Tuomas Jussila Sanomalehti Karjalaisen haastattelussa.

Joensuulaiset saavat pronssisarjaan kotiedun runkosarjan voiton ansiosta, joka on tärkeä seikka pronssisarjaan lähdettäessä. Kouvola on vahva kotijoukkue ja pystyy vahvalla pomppupelillä tekemään runsaasti kolmostilanteita. Kouvolan tehokkain kotiuttaja pudotuspeleissä on ollu Juha Korhonen, joka on takonut 1+28 juoksua. Joensuun tehokkain lyöjä puolestaan ollut Juha Niemi 20:llä onnistumisella.

–Kohtaamme nälkäisen vastustajan, joten meidän on onnistuttava hyvin, jotta saamme ne mitalit kairattua. Luotto omaan peliimme on edelleen vahva. Keskiössä ovat takatilanteen puolustus ja ulkopeli, pohti Jussila.

Pronssiottelut 2017:

Su 10.9. klo 16 Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät
La 16.9. klo 16 Kouvolan Pallonlyöjät – Joensuun Maila
Su 17.9. klo 16 Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät tarvittaessa

KAIKKI LIPUT 10€!

  • Aikuiset 10€
  • Eläkeläiset, työttömät & opiskelijat 10€
  • Sotiemme veteraanit ja alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.

 


Palaa takaisin