Ottelu oli hyvin tasaväkinen lukuun ottamatta ensimmäisen jakson toista vuoroa, jossa vierailija Pöytyän Urheilijat käytti kotijoukkueen hetkellisen ulkopeliherpaannuksen hyväkseen ja teki neljä juoksua. Näillä juoksuilla se vei myös ensimmäisen jakson 1-4. Toisella jaksolla kotijoukkue Joensuun Maila oli jo viemässä ratkaisua supervuoroparin puolelle, mutta Pöytyä pystyi kuitenkin lopulta vääntämään jakson tasatulokseen 3-3 ja otti vierasvoiton.

Sunnuntain peliin lähdetään jännittävissä 1-1 asetelmissa, sillä Joma otti voiton keskiviikkona pelatussa ensimmäisessä osaottelussa.

Jomalta palkittiin jokeri Salla Eteläpää ja kolmospolttaja Senna Surakka. Pöytyän parhaat olivat jokeri Oona Nuutila ja kolmosvahti Katri Koivunen.

I jakso (1-4)

Peli alkoi kummankin joukkueen osalta hieman väkinäisellä sisäpelillä. Kumpikin käytti lähes kaikki pelaajansa, mutta kukaan heistä ei päässyt kakkospesälle asti.

Toisessa sisävuorossa Joma sai hyökkäyksensä toimimaan ja rakensi kaksi ajolähtöä, jotka kuivuivat kasaan koppilyöntien myötä. Pöytyä oli sisäpelissään kahden palon ahdingossa, mutta sitten Katri Koivusen lyönti löysi tilaa Joman ulkokentästä ja Pöytyä siirtyi johtoon. Tästä vierasjoukkue sai virtaa peliesityksiinsä ja teki vuorossa vielä kolme juoksua lisää.

Kolmannessa vuorossa Joman sisäpeli painiskeli samoissa ongelmissa eikä tulosta tullut. Pöytyä sai kaksi mahdollisuutta lisätä johtoaan, mutta nämä yritykset Joman ulkokenttä kesti.

Neljännessä vuorossa Joma käytti kaikki pelaajansa mailanvarressa ja sai yhden kavennusjuoksun. Sen löi Henna Hakulinen viimeisenä lyöjänä kotiuttamalla Salla Eteläpään.

II jakso (3-3)

Toisenkin jakson alku oli molemmilla joukkueilla sisäpelin osalta hankalaa. Kumpikin sai kuitenkin yksinäisen etenijän kolmoselle ja Joma pääsi yrittämään myös kotiutusta, mutta ei onnistunut avaamaan juoksutiliään. Pöytyän etenijä jäi kolmospesälle, kun Juulia Eskman heitti kolmannen palon ykköspesälle.

Toisessa vuorossa Joensuun peli rullasi. Ulkopeli jätti Pöytyän ilman kolmostilannetta ja sisävuorolla Henna Hakulinen ja Salla Eteläpää löivät juoksut. Kotiin ehtivät Juulia Eskman ja Reetta Juntunen.

Kolmannessa vuorossa Pöytyän Oona Nuutila yllätti Joman takakentän ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Joma jäi sisävuorossaan ilman kotiutusyritystä.

Neljännessä vuorossa Pöytyä sai yhden pelaajansa kolmoselle ja sieltä onnekkaasti kotiin saakka, kun rajojen yli menossa ollut pallo kävi kiinniottajan räpylän reunaan.

Joma pystyi tasoittamaan 3-3 Senna Surakan lyönnillä, jolla hyvin tilannetta seurannut Reetta Juntunen otti hyvät lähdöt kolmospesältä ja ennätti kotiin. Yhden kotiutustilanteen Joma vielä sai, mutta jakson voittojuoksu ei onnistunut ja Pöytyä voitti välieräsarjan toisen pelin.

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat Pöytyällä klo 17:00.

Kuvia pelistä


Palaa takaisin