Yli kolme tuntia kestänyt kamppailu Seinäjoella päättyi Joensuun Mailan voittoon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen numeroin 1-2 (2-5, 7-4, 0-0, 3-4).

Joensuun Maila sai otteluun vahvan startin, kun Mikko Kemppainen onnistui heti ensimmäisessä vuoroparissa mailan varressa. Tasoittavalla vuorolla kotijoukkue JymyJussit iski pallon kaksi kertaa keskelle kenttää väliin ja siirtyi 2-1- johtoon.

Joensuulaiset jatkoivat vahvaa sisäpelaamista jakson loppupuolella. Aleksi Rautiainen tasoitti jakson varmalla kumuralla ja seuraavassa vuoroparissa iski joensuulaiset johtoon kakkosrajalyönnillä. Ville Posti sivalsi 2-4- johtojuoksun ja Rautiainen viimeisteli päätösvuorossa jakson loppulukemat 2-5.

-Joukkueella oli hyvä ilme ja lataus tähän päivään. Tuntui, että ensimmäinen jakso sen ansiosta kesti meidän hallinnassa. Ulkopelistä lähtien peli oli meidän näköistä, kopparit syöksyilivät ja torjuimme erittäin hyviä lyöntejä, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen.

Vainionpää moukaroi toisella jaksolla

Ottelun toisen jakson JymyJussit aloitti vahvasti, kun Jukka-Pekka Vainionpää ja Samu Sarre onnistuivat kotiutuksissa. Joensuun Maila ei saanut sisäpeliään auki ja JymyJussit pääsi Vainionpään johdolla rokottamaan. Vainionpää tykitti tilanteeksi 6-0 ja Sarre viimeisteli kotijoukkueen toisen jakson seitsemännen juoksun.

Tuomas Jussila palkittiin Joensuun Mailan parhaana.

JoMa iski vielä neljännen tasoittavalla vaihteen silmään, kun Juha Niemi tälläsi hurjan lyönnin kolmosjatkeelle kolmen juoksun arvoisesti. Joensuulaisten jakson neljäs juoksu syntyi vapaataipaleen turvin. Tämän lähemmäs ei joensuulaiset päässeet ja jakso päättyi JymyJusseille numeroin 7-4.

-Toisella jaksolla meillä oli oma hetki ottaa kuskin paikka, mutta avauspinna jäi saamatta. JymyJussit puolestaan löivät vastustamattomia lyöntejä jatkeille ja jos sieltä pesäpallossa koppeja ottaa, niin sitten on vähän väärässä paikassa, jatkoi Pennanen.

-JymyJussit on hankala vastustaja silloin, kun jokeriosasto onnistuu. Tänään saimme numerolla pelaavat hyvin kiinni, mutta jokereilla oli hyvä päivää.

Pitkän kaavan kautta

Joukkueista kumpikaan ei onnistunut supervuoroparissa, joten edessä oli kotiutuslyöntikilpailu.

Kotiutuslyöntikilpailusta muodostui trilleri, jossa JymyJussit aloittivat sisävuorolla. Kotijoukkue onnistui kolmeen kertaan lyömään miehen kotiin ja joensuulaiset lähtivät 3-0- tilanteesta omalle sisävuorolle. Joukkueen sitkeys ja periksiantamattomuus näkyi JoMan työskentelyssä, sillä joukkue iski jokaisella yrittämällä juoksun ja kotiutuslyöntikilpailu päättyi joensuulaisille numeroin 3-4.

-Kotiutuslyöntikisoja on hyvä välillä pelata, niin saa niistäkin yksinkertaisesti kokemusta. Niissä olemme olleet vahvoja tällä kaudella. Joukkueelle iso plussa sitkeydestä, täytyy olla tyytyväinen, että jatketaan voittojen tiellä.

Joensuun Mailan parhaana palkittiin Tuomas Jussila, joka oli tyytyväinen omaan peliinsä ottelun päätyttyä.

-Juoksu tuntuu kulkevan tällä hetkellä hyvin ja kun paikat rupeaa olemaan kunnossa, niin on mukava pelata. Tänään pelaaminen maistui, pohti Jussila.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran tiistaina Kerubi Stadionilla. Vastustajaksi Joensuuhun saapuu Alajärven Ankkurit.


Palaa takaisin