Tiistai-illan kamppailu Kerubi Stadionilla venyi pitkäksi ja voittajaa haettiin aina kotiutuslyöntikilpailusta saakka, jossa Joensuun Maila oli vahvampi. Loppulukemat 2-1 (11-3, 4-7, 0-0, 2-1).

Ottelun avausjaksolla Joensuun Maila sai käyntiin kunnon juoksurallin heti ensimmäisestä vuoroparista alkaen, kun Jonne Kemppainen ja Juha Niemi onnistuivat kotiutuksissa. Koskenkorvan jakson avausjuoksu syntyi kolmospesältä ohi lentäneen harhaheiton turvin ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla.

JoMa ratkaisi jakson toisessa vuoroparissa, kun joensuulaiset iskivät sisävuorollaan peräti kahdeksan juoskua. Juoksurallin aloitti Juha Puhtimäki lyömällä pallon kakkosrajasta kauas maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen onnistumisia tuli tasaiseen tahtiin. Jakson loppulukemat 11-3.

Osat vaihtuiva toisella jaksolla

Toinen jakso sai joensuulaisttain murheellisen startin, kun Iiro Kuosa loukkaantui toisessa sisävuorossa. Pallo osui ykköspesältä etenemään lähteneeseen Kuosaan sillä seurauksella, että miehen piti jättää pelikenttä.

–Kuosan Iiron loukkaantuminen harmittaa nyt eniten. Sen jälkeen ulkopeli oli sekavaa, kun aika monta miestä oli eri paikoilla, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Koskenkorva siirtyi 0-3- johtoon kun ensin Patrik Wahlsten kotiutti Ville-Veikko Ollin ja tämän jälkeen Juho Toivola niittasi pallon kolmospuolelta aitojen ali kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Jonne Kemppainen huudatti kotiyleisöä.

Joensuun Maila heräsi kolmannessa vuoroparissa peliin, kun Jonne Kemppainen niittasi puolestaan pallon maisemiin ja 1+1 juoksun myötä tilanne kaventui 2-3:een. Lauri Kivinen ja Niemi onnistuivat perään ja veivät JoMan 4-3- johtoon samassa vuoroparissa.

Koskenkorva ei JoMan johtoasemasta hätkähtänyt, vaan neljännen vuoroparin aloittavalla Toivola onnistui tuomaan vierasjoukkueen tasoihin ja perään Wahlsten löi pallon läpi kolmosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Toivola viimeisteli jakson loppulukemiksi 4-7 ja edessä oli supervuoropari.

–Jossain vaiheessa tuntui, että partakin kasvoi ja syksy tuli. Pelattiin yksi niin pitkä ulkovuoro, että ei tällä kaudella vielä kertaakaan ole tarvinnut kentän reunalla niin pitkään ollakaan. Vastustaja teki hyviä muutoksia ja kun itsellä ei onnistumisia tullut, niin peli jäi junnaamaan paikalleen, jatkoi Pennanen.

Pitkän kaavan kautta

Supervuoroparissa ei onnistumisia nähty ja ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta. Koskenkorva aloitti lyömisen ja onnistui kertaalleen viimeisellä parilla, kun Antti Kuusiston näpy riitti Tuomas Tuohisaaren kotiuttamiseen.

JoMa puolestaan onnistui kahdesti, kun ensin Puhtimäki kotiutti Konsta Kettusen ja seuraavassa parissa Aleksi Rautiainen löi Tuomas Jussilan kotiin.

–Positiivisia asioita on paljon. Esimerkiksi Konsta Kettusen pelaaminen on esimerkillistä tuon ikäiselle miehelle. Tilastoissa on paljon hienoja suorituksia koko joukkueelta. Sanoisin tämän maratonin jälkeen, että kun voitimmet tämän pelin, niin jatketaan tästä elämää eteenpäin, päätti Pennanen.

Joensuun Mailalta parhaana palkittiin Jonne Kemppainen, joka oli tyytyväinen omaan pelaamiseensa.

–Tässä on saanut parissa edellisessä pelissä enemmän lyödä, niin hyvältä on pelaaminen maistunut, kommentoi Kemppainen.

 


Palaa takaisin