Odotetun tiukkaa vääntöä oli perjantai-illan peli Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon B-poikien kesken. Ensimmäinen jakso oli puolin ja toisin vääntämistä ja Joma otti lopulta voiton harhaheiton turvin 4-3. Toinen jakso oli kotijoukkueelta pelilisesti parempaa ja se hallitsi jakson pelitapahtumia ja vei jakson 5-3 ja koko ottelun ja kolme pistettä.

Joman pelinjohtaja Niko Sirviö;

Ensimmäisen jakson aloittavalla sisävuorolla Joma pelasi vahvasti ja otti Oskari Huittisen ja Eelis Kemppilän lyönneillä 2-0 johdon. Kitee tasoitti yhdellä, kun numero yhdeksän, Ville Ketolainen löi viimeisenä lyöjänä Kasperi Kaksosen kotiin. Kitee oli matkassa kymmenellä pelaajalla. Toisessa vuorossa Joman kapteeni Johan Kolström löi joukkueelleen yhden juoksun lisää, kotiuttamalla Samuel Tirkkosen. Kitee tasoitti juoksulla toisessa, sekä kolmannessa vuorossa ja neljänteen vuoroon lähdettiin tasatilanteesta 3-3. Joma yritti ensin sisällä ja saikin lopulta juoksun, kun Justus Niemeläinen karkasi kotiin harhaheitolla. Kipa sai vuorollaan yhden kotiintuloyrityksen, mutta sitä ei Joman ulkokentän ollut vaikea torjua. Jakso kotijoukkueelle 4-3.

Toisen jakson alussa kumpikin sai juoksuja hyvillä lyönneillä ja naapurin avustuksella. Kitee sai yhden, kun ulkokentällä huudettiin pudotusta ja etenijä oli menossa jo kohti kotipesää. Kipa oli kohtelias ja antoi juoksun takaisin vapaataipaleella. Muut jakson kuusi juoksua olivatkin hyvillä lyönneillä tehtyjä. Joma löi niistä neljä ja Kitee kaksi. Erityisen näyttäviä olivat Kiteen Lassi Vasaraisen kova välilyönti toisen vuoron ajolähtötilanteessa ja Joman Erkka Gröhnin pamautus taakse keskelle niin ikään ajolähtötilanteessa. Kummallakaan lyönnillä ei etenijän tarvinnut laittaa täyttä vauhtia kotitaipaleella. Erkan lyönnissä oli useammankin juoksun ainekset, mutta kakkoskoppari Vasarainen pysäytti pallon hienolla syöksyllä. Jakson voittojuoksuksi jäi Oskari Huittisen toisessa vuorossa lyömä ja Kasperi Hämäläisen syöksymä 4-3 johtolukema, jota Kitee ei enää kiinni saanut. Jakso päättyi Jomalle 5-3 ja kotijoukkue otti ansaitsemansa kolme pistettä.

Jomalta palkittiin kakkospolttaja Erkka Gröhn ja kakkosvahti Samuel Tirkkonen. Kiteen palkinnot saivat ykkösvahti Elmeri Purmonen ja Ville Ketolainen.

 Kuvia pelistä B-poikien sivulla>>>>


Palaa takaisin