Sunnuntain peli näytti pirteältä ja tulostakin tuli, mutta kuuden vuoroparin jälkeen Joensuun Mailan peliote sitten jostakin syystä pysähtyi ja Pori vei ottelun supervuoroparin kautta. Pelin käänne tapahtui toisen jakson kolmannessa vuoroparissa. Siinä Pori käytti 11 lyöjää Joman 3 vastaan ja tuli tilanteesta 3-4 kahdella juoksulla ohi. Tästä ensimmäisen jakson voittanut Joensuu ei toipunut enää kunnon pelirytmiin, vaan joutui tyytymään yhteen sarjapisteeseen.

Joensuun Mailalta palkittiin ykköspalkinnolla Juulia Eskman ja kakkospalkinnolla hänen polttolinjatyötoverinsa Reetta Juntunen. Porin parhaat olivat kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt kakkospolttaja Pinja Arbelius ja kolme juoksua lyönyt Fanny Lahtinen.

Tilastonumeroiden valossa ottelu oli tasainen. Joma voitti kakkos ja kolmos välit kärkilyöntien osalta pitkälti Johanna Myyryläisen ja Henna Hakulisen vahvojen ulkopelisuoritusten ansiosta. Kolmoselta kotiin tehot menivät selkeästi Porille. Joma voitti kolmostilanteet 27 – 14, mutta kotiutuksissa turvauduttiin liian usein lyhyisiin etukenttälyönteihin. Ne eivät tuottaneet tarpeeksi tulosta ja vierasjoukkueen kannattajat jäivät kaipaamaan rohkeita, kovia kotiutuslyöntejä.

Pelinjohtaja Ville Ikonen summasi viikonloppua:

-”Lauantaiaamuna lähdettiin aikaisin liikenteeseen ja peli Pöytyällä alkoi jo klo 16. Me ei oikein saatu kunnollista peli-ilmettä päälle ja ehkä jalatkin jäivät vielä bussimatkalle. Pöytyä oli selvästi valmiimpi ja vei ottelun. Sisäpelin rakentelua haittasivat lukuisat ykköspalot eikä sisäpeli lähtenyt pyörimään kunnolla missään vaiheessa. Merkkivirheitäkin tuli aika monta.

Hyvin nukuttu yö toi hyvän ilmeen ja Poripelissä ensimmäinen jakso oli hyvää pelaamista. Toisen jakson alku sujui myös, mutta sitten pelirytmi vähän sakkasi eikä sitä enää saatu käännettyä oikeaan kurssiin. Pori pääsi pelin mukaan muutamalla hyvällä lyönnillä ja sen jälkeen pallot pyörivät heidän edukseen. Ehkä lopussa matkaväsymyskin alkoi painaa, sillä osalla pelaajista on ollut paljon pelejä ja matkustamista. Nyt vähän levätään ja 6.6 keskiviikkona on kotiottelu”.

Seuraavan pelinsä Joman naiset pääsevät pelaamaan uusitulle kotikentälleen. Ottelu pelataan 6.6 ja vastassa on Ylivieskan Kuula.


Palaa takaisin