Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa alkusarjassa Joensuun Maila hävisi Kempeleen Kirille puhtaasti ja jäi ilman juoksuja. Nyt pelikellossa oli aivan toisenlainen ääni ja torstai-illan tiukka taistelu Tyttöjen Superpesiksessä venyi aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Siinä Kempele oli juoksulla parempi. Kirin pelurit saavat huokaista helpotuksesta kotimatkan pelibussissa, sillä niin kovin lähellä oli kotijoukkueen suora voittokin.

Itse ottelu oli moniosainen. Ensimmäisen jakson alku oli tunnustelevaa ja eka vuorossa kumpikaan ei saanut juoksuja. Toisessa vuorossa Kempele avasi juoksutilin Emilia Sorviston kovalla keskisaumalyönnillä. Joma pääsi sisäpelivauhtiin vasta kolmannessa vuorossa. Siinä Surakan sisarukset ratkaisivat jakson. Ensin isosisko Siina löi välilyönnillä Ella Vasaraisen kotiin ja kohta perään pikkusisko Senna löi samaan paikkaan kotiuttaen Kiia Laakkosen. Tämä jäi jakson voittojuoksuksi, sillä Kempeleen juoksutili ei enää karttunut. Neljännessä vuorossa vähän alkupelin aikana hapuillut Joman ulkokenttä taittoi kahden ensimmäisen etenijän taipaleen jo ennen kakkospesää ja kolmas palo tuli lyhyestä kotiintuloyrityksestä, jonka Iida Nupponen torppasi vuorenvarmasti. Jakso Jomalle 2-1.

Toiselle jaksolle pelurit loihtivat aikamoisen käsikirjoituksen. Aluksi Joman peli näytti hieman uneliaalta eikä pelivaihdetta tauon jälkeen meinannut löytyä millään. Joma ei saanut juoksuja kolmessa ensimmäisessä vuorossa ja Kempele hiippaili neljän juoksun johtoon. Sitten aivan yhtäkkiä neljännessä sisävuorossa alkoi tapahtumaan. Ensin Anni Suihko avasi Joman juoksutilin kotiuttamalla Lotta Nuutisen, joka hetkeä aikaisemmin oli selvittänyt pari pesäväliä juoksunopeudellaan. Sitten Ella Vasarainen herätteli kotikatsomon ja joukkuetoverinsa tykittämällä Kempeleen ulkokentän hajalle. Pitkässä vuorossa Ella löi kahdella eri lyöntikerralla viisi juoksua ja Joma oli hetkessä kahden juoksun johtoasemassa 6-4. Kahdenkymmenen lyöjän jälkeen vuoro vaihtui ja Joma siirtyi ulos puolustamaan johtoasemaansa. Kempeleen kovan rynnistyksen Joman paikkapuolustus kesti vain osittain. Ensimmäisestä kotiintuloyrityksestä tuli palo, mutta seuraava yritys toi kavennusjuoksun välilyönnillä. Tilanteessa seurasi välipaloyritys kolmospesälle, mutta pallo ei löytänytkään tietään kiinniottajan räpylään vaan sen sijaan etsi Itä-Länttä varten verkotetun katsomon kohdalta sen ainoan aukon, josta on mahdollista tulla juoksuja ja niitä tuli siinä rytäkässä kaksi kappaletta lisää. Jakso meni Kempeleelle 6-7.

Supervuorossa kumpikaan ei saanut juoksuja ja ratkaisu siirtyi kotiutuslyöntikisaan. Joma aloitti sen sisältä ja parit Asta Sallinen / Senna Surakka ja Hanna Toivanen / Essi Majoinen veivät kotijoukkueen 2-0 johtoon. Ulkovuorossa Joma torjui Kempeleen ensimmäisen parin, mutta kolme seuraavaa pystyivät tekemään juoksut ja pitkän pelin kaksi pistettä matkasivat Pohjois-Pohjanmaalle.

 


Palaa takaisin