Hallitseva Suomen mestari Joensuun Maila avaa vuoden 2019 perinteisellä tammikuun tasonmittauksella paikallisvastustaja Kiteen Palloa vastaan sunnuntaina 6.1.2019 klo 15.30 Joensuu Areenassa.

Mestaruuden jälkeinen syksy on edennyt joensuulaisleirissä suunnitellusti ja nälkä tulevaa kautta kohti on nousussa.

–Vatsan täytyy olla tyhjä ja nälkää lajin tekemiseen on löydyttävä ennen lajiharjoittelun alkua. Syksyllä pelit jatkuivat pitkälle mestaruuden myötä, joten lajiharjoittelun aloittamista odotettiin hieman aiempaa pidempään, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Tämä viikonloppu on nyt koko joukkueelle ensimmäinen isompi yhteinen lajikokonaisuus. Joukkueen nuoriso-osaston kanssa olemme tehneet parin kuukauden ajan kehittävää lajiharjoitusta ja kokeneemmat kaverit tulevat tässä vaiheessa enemmän joukkueharjoitteluun mukaan, jatkoi Lehtimäki.

JoMa pääsi harjoittelemaan ensimmäistä kertaa Joensuu Areenan isolle nurmelle torstai-iltana.

–Nyt kun iso nurmi on käytössä, niin teimme valinnan, että harjoittelemme kuusi kertaa ja sitten vielä pelataan sunnuntaina Kiteen Palloa vastaan. Peliin lähdetään kuten peliin kuuluu lähteä, mutta tässä vaiheessa mielessä ovat nämä harjoitukset, kun päästään kehittämään pelillisiä asioita isossa tilassa.

–Lauantain aikana käydään joukkueen kanssa tarkemmin peliin liittyviä rooleja läpi ja mietitään peluutusta. Tässä on osalle pelaajista iso kuormitus lajiharjoittelua luvassa ennen sunnuntaita, päätti Lehtimäki.

Paikallisvastustaja Kiteen Pallossa on puhaltanut muutosten tuulet syksyn aikana. Suurimpana muutoksena kiteeläisten joukkueesta esiin nousee seuraikoni Sami Partasen siirtyminen Imatran Pallo-Veikkoihin. Partasen jättämää aukkoa paikkaamaan saapui JoMassa syksyllä SM-kultaa voittanut KiPa-kasvatti Hannes Pekkinen. Toinen paluumuuttaja on Ville Liukku, joka siirtyi Imatralta Kiteelle. Liukku pelasi Kiteellä viimeksi kaudella 2011.

Myös KiPan valmennusryhmä koki syksyn aikana muutoksia, kun seura hankki 27- vuotiaan Riku Tolosen kakkospelinjohtajaksi ja valmentajaksi.

Tammikuisella harjoitusottelulla haetaan asetelmia ja tuntumaa helmikuun alussa käynnistyvään halli-SM- sarjaan. Joensuun Mailan kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Kiteen Pallo ja Siilinjärven Pesis.

Joensuun Maila-Kiteen Pallo 6.1.2019 klo 15.30 Joensuu Areenassa – otteluun on vapaa sisäänpääsy!


Palaa takaisin