Joensuun Mailan B-pojat pelaavat torstaina paikalliskamppailun Kiteen Palloa vastaan. Nettitoimitus tapasi Joman pelinjohtajat Niko Sirviön ja Jarno Sutisen naisten ykköspesispelin katsomossa.

  • Miten B-poikien kausi on tähän asti kulkenut

Jarno: – Vaihtelevasti. Välillä on pelattu hyvin ja välillä on pisteitä jäänyt ottamatta. Ei olla pystytty vielä pelaamaan omilla vahvuuksilla. Perussuoritusvarmuus ei peleissä ole ollut samalla tasolla kuin harjoituksissa.

Niko: – Meillä on aika pieni pelaajarinki, eikä olla vielä kertaakaan saatu varsinaista ykköskokoonpanoa peleihin. On ollut paljon erilaisia syitä, sairasteluja ja muita poissaoloja. Peleihin on kuitenkin aina päästy, kun apuja on haettu nuoremmasta ikäluokasta. Täytyy antaa pojille kiitosta siitä, että ovat hoitaneet pelihommat hyvin myös toukokuussa, jolloin oli vielä paljon kaikenlaista opiskeluun liittyvää sekä ynnä muita juttuja. Osa pojista pelaa myös Suomensarjaa ja nuoremmat tietysti oman ikäluokan sarjaansa. Peliruuhka on ollut aika kova.

  • Joma ja Kipa on kumpikin pelannut 9 peliä ja pisteitä Jomalla on 10 ja Kipalla yksi enemmän, joten kumpikin haluaa kipeästi lisäpisteitä. Käymissään otteluissa Joma on lyönyt enemmän juoksuja kuin Kipa, mutta Kiteen ulkokenttä on ollut pitävämpi. Minkälaisilla eväillä Joma lähtee ottelusta pisteitä hakemaan.

Jarno: – Mies miestä vastaan varmaan pärjätään hyvin. Pelipaikkataidollisesti ollaan aika tasavahvoja. Kumpi sitten pystyy paremmin keskittymään itse peliin, se on varmaan avainsana tulevassa koitoksessa.

Niko: – Nämä kaverit ovat vuosikausia pelanneet vastakkain junnusarjoissa, joten tuntevat toisensa aika hyvin. Siinä voi helposti sitten pelitilanteissa ”kuittailu” viedä ajatuksia liikaa pois suorituksista. Kumpi pystyy paremmin keskittymään omiin pelisuorituksiinsa on vahvoilla. Kaaripelissä meidän pitää parantaa.

Edellisessä pelissään Kitee voitti kotonaan Kempeleen 1-0. Joma puolestaan hävisi Kempeleelle vieraissa 1-0. Joma oli sillä reissulla kymmenellä pelaajalla.

Joma – Kipa ottelu alkaa klo 18:00


Palaa takaisin