Joensuun Maila otti viimeisessä runkosarjan pelissään kolmen pisteen voiton Pöytyän Urheilijoista. Ottelun ensimmäisessä sisävuorossa Joman Henna Hakulinen löi pallon läpi kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti ja Joensuu otti peliohjaat, eikä luovuttanut niitä käsistään koko jakson aikana. Jakso päättyi Jomalle 6-1.

Toista jaksoa pelattiin nolla nolla tuloksella aina kolmannen vuoroparin tasoittavalle saakka, jossa Hanna Toivasen lyönti sitten saatteli Juulia Eskmanin kotiin. Juoksu jäi jakson ainoaksi ja sillä Joma otteluvoiton lisäksi varmisti sarjan kolmannen sijan ja ottelupaikan välieriin.

Pelinjohtaja Anssi Raitala:

Joensuulta palkittiin linjapelaajat kolmospolttaja Senna Surakka ja kakkosvahti Reetta Juntunen. Pöytyän palkinnot saivat kakkoskoppari Sanni Kyläpekka ja jokeri Kaisa Pauna. Joma sai sisäpelaajansa kolmoselle 19 kertaa ja pääsi yrittämään kotiutusta jokaisessa pelaamassaan sisävuorossa. Pöytyällä oli kolmostilanteita viidesti.

I jakso

Joma sai otteluunsa hyvän alun. Ensimmäisessä vuorossa jokerina pelannut Henna Hakulinen tälläsi ajolähtötilanteessa pallon ulkopelaajien ulottumattomiin ja Veera Ahvanainen ja Juulia Eskman juoksivat Jomalle 2-0 johdon. Toisen ajolähdön purku ei onnistunut, mutta kolmannessa ajolähdössä Tiia Myllylän välilyönti onnistui ja Henna Hakulinen toi joukkueelleen kolmannen juoksun. Pöytyä kavensi heti sisälle päästyään, kun Elisa Pauna juoksi kotiin Petra Kaitosen kovalla maalyönnillä.

Enempää juoksuja Pöytyä ei pystynyt enää ensimmäisessä jaksossa tekemään. Joman ulkokenttä oli kauttaaltaan pitävä ja haki palloja kopeiksi ja paloiksi. Linjassa Senna Surakka nakutteli välipesille seitsemän paloa ottelun aikana.

Jomalta lisää juoksuja onnistuivat lyömään vielä Salla Eteläpää ja enemmän etenijänä kauden aikana kunnostautunut Johanna Hihnala kahdesti. Kotiin juoksivat Reetta Juntunen, Reetta Juntunen ja Hanna Toivanen.

II jakso

Toinen jakso oli tiukka, tasainen ja jännittävä. Kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa juoksuja ei nähty. Joma oli hieman lähempänä avata juoksutiliään, sillä se pääsi yrittämään kotiutusta neljästi.

Kolmannessa vuorossa Pöytä sai yhden yrityksen kotiin, mutta se pysähtyi Iida Nupposen räpylään. Joma avasi juoksutilinsä Hanna Toivasen lyönnillä. Toinenkin juoksu oli lähellä, mutta kakkospesälle tuli kolmas palo niukasti ennen kotipesään kiirehtinyttä juoksijaa.

Neljännessä vuorossa Pöytyän sisäpeliyritykset jäivät välipesille ja Joman pelaajat saivat tuuletella otteluvoittoa.

Ykköspalkittu Senna Surakka:

Joma oli Ykkössarjan kolmas ja pelaa viiden ottelun sarjan kakkoseksi sijoittunutta Pöytyää vastaan. Tämän ottelusarjan voittaja pelaa Naisten Superpesiksessä viimeiseksi jääneen Lappajärven kanssa paikasta korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2019.

Pelikuvia


Palaa takaisin