Joensuun Mailan ja Kankaanpään Mailan välinen kamppailu Mehtimäellä ei tarjonnut juoksujuhlia, vaikka lyöntikeliä lämpötilan perusteella olikin tarjolla. Ottelu päättyi JoMan 2-0 (1-0, 4-1)- kotivoittoon.

Ottelun tilastot

Kuvagalleria ottelusta

Ottelun avausjakso tarjosi tarkkaa ulkopeliä molemmilta joukkueilta. Kankaanpää onnistui pitämään JoMan kärkimiehet kurissa ja tilanteiden teossa oli haastaita. Avausjakson ainut ja Joensuun Mailan jaksovoittoon riittänyt juoksu nähtiin toisessa vuoroparissa, kun Aleksi Rautiainen iski pallon kakkosjatkeelta läpi ja kotiin ennätti Lauri Kivinen.

–Lataus otteluun oli ihan hyvä, mutta ensimmäinen jakso oli silti vähän sellainen, että sahattiin pesävälejä ja ihmeellisiä juttuja kävi kentällä. Eihän tuollaisia käy, kun on täysillä pelissä. Ensimmäinen jakso oli vahvan ulkopelin ansiota, kommentoi Petri Pennanen.

JoMan ulkopeli oli vahvaa, eikä Kankaanpää päässyt juhlimaan juoksuilla.

Toisella jaksolla enemmän onnistumisia sisäpelissä

Ottelun toinen jakso tarjosi 1685 päiselle kotiyleisölle ensimmäistä jaksoa enemmän juoksuja. Juoksuhanat avasi toisessa vuoroparissa Juha Niemi, jonka vahva keskipomppu kotiutti Timo Kallion. Joensuun Mailan tehohetki osui kolmanteen vuoropariin, jossa Rautiaisen kakkosaumasivallus vei joensuulaiset 2-0- johtoon ja heti seuraavalla lyönnillä mies käytti saumalyöntiään kolmospuolelle. Pallo ei tarttunut kolmospolttaja Jussi Kivelän räpylään ja tuloksena 3-0- juoksu, kun kotiin ennätti Jonne Kemppainen.

–Molemmilla jaksoilla sattui itsellekin muutama hyvä lyönti ja ne riittivät tällä kertaa. Sisäpeli on nyt ollut vähän nihkeämpää ja pitäisi palata niihin perinteisempiin suorituksiin enemmen, joka voisi auttaa, kommentoi Aleksi Rautiainen ottelun päätyttyä.

Samassa vuoroparissa onnistui vielä Jonne Kemppainen, jonka ykkösrajanäpy oli vastustamaton Kankaanpään ulkokentälle. Kankaanpää kaunisteli lukemia neljännessä vuoroparissa, kun Ville-Veikko Ollin pystymailalyönti painui koppari Jonne Kemppaisen eteen ja lyönnillä kotiin ennätti Topias Lilja. Toinen jakso päättyi joensuulaisille lukemin 4-1.

–Mukavahan se on voittaa. Kiteellä huomattiin se toinenkin ääripää. Aina voittoa pitää arvostaa, ei näitä voi suinkaan väheksyä, pohti Rautiainen.

Torstaina suuntana Kouvola

Joensuun Maila suuntaa torstaina Kouvolaan Pallonlyöjien vieraaksi, jossa edessä on tärkeä kärkipään kamppailu.

–Tiedetään ainakin miten valmistautua seuraavaan matsiin. Meiltä vaaditaan aivan erilaista läsnäoloa ja sisäpelissä täytyy palata sille tehokkaalle tasolle, mitä se tuossa jossain vaiheessa oli. Enkä siitä yhtään huolissani ole. Kuten Allu sanoi, nyt arvostetaan sitä, että otetaan voittoja ja sitten jatketaan eteenpäin, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistöilaisuus:

Teksti, kuvat & video: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin