Joensuun Maila ja Kiteen Pallo kohtaavat toistamiseen paikalliskamppailussa sunnuntaina Mehtimäellä. Ensimmäinen kamppailu oli värikäs ja yleisöön menevä, joka lopulta kääntyi JoMan eduksi runsasjuoksuisessa ottelussa, jossa toisen jakson juoksumäärä oli yhteensä 24 ja koko ottelussa 31. Juha ”isoJii” Niemelle kirjautuivat tehot 1+7.

Joensuu otti yhdeksännen peräkkäisen voiton Jyväskylän kirin kustannuksella. Kitee joutui puolestaan tyytymään harvinaiseen 1-1 -tasapeliin Hyvinkään kanssa, kun luontoäiti otti haltuunsa rantakentän. Ottelu jouduttiin lopettamaan supervuoroparin jälkeen.

Joensuu on vankistanut asemiaan kolmen kärkitriossa vain pisteen päässä toisena olevasta Sotkamosta. Kiteen sijoitus tällä hetkellä on yhdeksäs ja matkaa kuudenteen sijaan vain viisi pistettä, jota sijaa Kitee vakavissaan tavoittelee välttääkseen runkosarjassa pelattavat minipudotuspelit sijoille 7.-10. sijoittuneiden joukkueiden kesken.

Sisäpelin tehot ratkaisevat

Vastakkain on edelleen kaksi vahvaa ulkopelijoukkuetta ja ratkaisua pistesaalistukseen joukkueet hakevat sisäpelin kautta. Isossa roolissa ovat joukkueitten jokerit Juha Niemi ja Sami Joukainen, joista ainakin Sämpyllä on parissa viime ottelussa ollut kotiutuksissaan lieviä ongelmia. IsoJii puolestaan on palannut takaisin tasolleen tehottoman Itä-Länsi-ottelun jälkeen.

kipa_kemppi-pekkinen

Kiteen viuhkamies Mikko Huotari on saanut pelaajistaan esiin uusia puolia ja on samalla luonut joukkueen peliin uusia variaatioita. Kiteeläisistä on esiin noussut tulevaisuuden pelimies Hannes Pekkinen, joka on paukutellut juoksuja, mm. neljä kunnaria, yksi niistä ensimmäisessä JoMa-ottelussa. – Kitee on pelannut hyvää pesäpalloa ja on itse asiassa yllättävän alhaalla sarjataulukossa pelilliseen tasoonsa nähden, totesi Petri Pennanen. Edessä on kolme paikalliskamppailua ja Kiteen yhtenä kesän tavoitteena lienee JoMan voittaminen. – Kyllä se JoMalta edellyttää venymistä, jos ottelut aikoo kunnialla hoitaa.

Kiteen kärkimiehet Ville Hämäläinen ja Ville Posti ovat onnistuneet keulamiehinä hyvin. Joukkueen 110 tuoduista juoksuista 48 on kirjautunut tälle kaksikolle. Kiteellä tulee olemaan työntäyteinen iltapuhde kotijoukkueen Kallio-Jussila-Kivinen -kärkitrion tehojen kitkemisessä. Kun tilanteita syntyy, on myös juoksutehtailu mahdollista ja siinä kuviossa kotijoukkue saattaa olla jopa niskan päällä.

sarjataul_8.7


Palaa takaisin