Joensuun Maila ja Vimpelin Veto tarjosivat 2155 katsojalle viihdyttävän pesäpalloillan. Kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Vimpeli oli vahvempi lukemin 2-1 (2-4, 7-1, 1-1, 4-3).

JoMa hyökkäsi otteluun vahvasti. Heti ensimmäisessä vuoroparissa joensuulaiset onnituivat kolmesti Aleksi Rautiaisen, Henri Litmasen ja Iiro Kuosan onnistuneilla kotiutuksilla. Tasoittavalla vuorolla Vimpeli kavensi Perttu Ruuskan komealla kumuralla tilanteeksi 3-1, mutta tämän jälkeen Mikko Kemppaisen kunnari tyhjään kenttään takasi jaksovoiton Joensuun Mailalle.

–Kaksijakoiset on mietteet. Pelissä oli selkeää eteenpäin menoa suhteessa meidän tämän kauden otteisiin. Kehitystä on tapahtunut ja olemme hyvässä suunnassa, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun jälkeen.

Toinen jakso täysin Vimpelin hallintaa

Ottelun toisella jaksolla Vimpeli karkasi toisessa vuoroparissa 2-0 johtoon harhaheiton ja Janne Mäkelän kotiutuksen turvin. Aleksi Rautiainen onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, mutta se oli loppujen lopuksi laiha lohtu. Vimpeli sai sisäpelinsä rullaamaan, kun  Teemu Isoketo, Janne Mäkelä ja Perttu Ruuska iskivät vieralijat 1-5- johtoon. Ruuska ja Severi Lassila kaunistelivat jakson loppulukemiksi 1-7.

Kärkikamppailua seurasi 2155 katsojaa.

–Pelissä oli pieniä hetkiä, joissa Vimpeli sai päätä auki ja ne olivat sellaisia lamaannuttavia hetkiä. Toisellakin jaksolla tuntui, että kokoajan oli meillekin juoksuja tulossa, mutta ei vaan saatu kotiutusta rullaamaan.

–Meillä on Vimpelin tasoista joukkuetta vastaan kolmostilanteita 20, joka täyttää päivän tavoitteen. Olin vakuuttunut, että sillä tilannemäärällä tänään voitetaan. Sitten kun Vimpeli saa tuollaisen leppoisan pelailufiiliksen, niin paljonhan niitä juoksuja silloin yleensä syntyy. Toisella jaksolla epäonnistuimme, kommentoi Pennanen.

Pitkän kaavan kautta  

Supervuoroparissa Vimpeli onnistui kertaalleen, kun Janne Mäkelä kotiutti Arttu Ruuskan. Tasoittavalla vuorolla JoMa kimmersi tasoihin Juha Niemen onnistuneella kotiutuksessa ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu.

Kotiutuslyöntikilpailun Vimpeli avasi vahvasti. Vieralijat siirtyivät 0-4- johtoon, johon Joensuun Maila onnistui vastaamaan kolmella kotiutuksella.

–Olisihan tuossa kotarissakin ollut kiva vielä neljän takaa tulla rinnalle, mutta ei se aina onnistu. Kerran se on tällä kaudella nähty, mutta tänään emme siihen pystyneet, päätti Pennanen.

Joensuun Mailan parhaana palkittiin kärkenä pelannut Mikko Kemppainen.

–Ensimmäinen jakso oli hyvää peliä. Toisella jaksolla alku oli samaa kuin ensimmäisen jakson peli, mutta sitten kaveri sai muutaman helpohkon juoksun ja loppu olikin pelailua. Ei tässä kovin tyytyväinen voi olla. Voittoa haettiin ja sitä ei tänään saatu, mietiskeli Kemppainen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran torstaina 9.6. Kerubi Stadionilla, jolloin vastaan asettuu Sotkamon Jymy.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 

 


Palaa takaisin