Joensuun Maila on tehnyt jatkosopimukset lukkari Mika Väisäsen ja lyöjätykki Juha Niemen kanssa. Uutena miehenä Joensuussa nähdään Itä-Länsi- tason etumies Iiro Kuosa, joka saapuu Hyvinkään Tahkon riveistä Pohjois-Karjalaan.

Joensuussa vuodesta 2010 saakka pelannut Mika Väisänen solmi JoMan kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen. 33-vuotiaalta “Väiskiltä” löytyi vielä runsaasti pelihaluja pronssille päättyneen kauden jälkeen. Mika Väisänen on ollut voittamassa kaikkia Joensuun Mailan neljää pronssimitalia.

-Nopeasti ja helposti saatiin uusi sopimus syntymään seuran kanssa kauden jälkeen. Nälkää jäi edeltävältä kaudelta ja mitalia pitäisi päästä tulevana vuonna kirkastamaan. Mennyt kausi antoiluottavan fiiliksen tulevalle kesälle, avasi Väisänen sopimuksen taustoja.

-Tulemme olemaan vielä askeleen vahempi ulkopelijoukkue, unohtamatta laadukasta sisäpeliosaamistamme, päätti Väisänen.

Niemi vuoteen 2019 saakka Joensuussa

Joensuun Mailaa neljä edellistä kautta edustanut lyöjätykki Juha Niemi, 28, jatkaa Joensuussa seuraavat kolme kautta. Niemellä oli jo voimassa oleva kesää 2017 koskeva sopimus, mutta jo tässä vaiheessa sopimuksesta viilattiin kolmen vuoden mittainen.

-Jatkosopimus tänne oli helppo päätös. Joensuussa on ollut hienoa se, että seura on hoitanut velvoitteet mallikkaasti. Täällä on harjoitusolosuhteet myös talvikaudella Suomen parhaat, kertoi lyöjätykki.

Vasemmalta iskevä lyöjäjokeri on pelannut urallaan kuusi Itä-Länsi-ottelua. Mies ylitti kuluvana kesänä 700 lyödyn juoksun rajapyykin. Niemi on ollut voittamassa niin ikään voittamassa kaikkia Joensuun Mailan neljää pronssista mitalia.

-Totta kai kirkkaampi mitali tässä mielessä on tulevaisuudessa, kun neljä kertaa pronssia ollaan voitettu, päättää Niemi.

Kuosa uutena nimenä

Ensi kaudella JoMan paidassa nähdään myös yksi uusi kasvo, kun Iiro Kuosa, 25,  liittyy Joensuun Mailan vahvuuteen 1+1 vuotisella sopimuksella. Vihdin Pallon kasvatti pelasi ensimmäiset miesten Suomensarjan ottelut jo vuonna 2007. Hyvinkään Tahkon riveihin tie vei kaudelle 2011, jossa mies pelasi yhteensä neljä kautta. Joensuussa yliopistossa opiskeleva Kuosa on tyytyväinen tuoreeseen sopimukseen.

-Kyselyjä Joensuusta on tullut aiemminkin, mutta henkilökohtaiset syyt pitivät minut Hyvinkäällä tänne asti, ei siinä sen kummempaa, kertoi Kuosa.

Vahvana ulkopelaajana tunnettu Kuosa vahvistaa Joensuun Mailan ennenkaikkea etukenttää, mutta haluja sisäpeliinkin on.

-Sisäpelin kanssa on ollut monia muuttujia uran aikana, varsinkin kun nuorempana remontoitu olkapää vaikutti taustalla. Päätin tuolloin kehittää omaa osaamista ulkopelissä, joka auttoi uran etenemisessä, kommentoi Kuosa.

Pelinjohtaja Petri Pennanen pitää Kuosaa tärkeänä hankintana etukentälle.

-Meillä on todella hyvä tilanne sen suhteen, että tällä hetkellä meillä kilpailee kolme etukenttämiestä samoista rooleista. Tällaista tilannetta ei ole aiemmin joukkueessa ollut. Pelinlukeminen ja kovien kiinniottaminen on Kuosalle sellaiset spesiaalivahvuudet, jotka häntä vastaan pelatessa mieleen on jäänyt, kommentoi Pennanen.

Edessä vahva vuosi 2017

Joukkueen sopimustilanne tulevalle kaudelle on vahvasti mallillaan. Joukkueen virallinen tavoite on pysyä jatkuvasti taistelemassa sijoista 1-4. Pelinjohtaja Petri Pennanen pitää joukkueen tilannetta tällä hetkellä todella hyvänä.

-Lähtökohta ensi kaudelle on se, jokainen yksilö kehittää itseään omana roolinsa asiantuntijaksi heti syksystä alkaen. Ulkopeliä kehitimme paljon kuluneella kaudella, joten lähdemme hakemaan muutoksia sisäpelin kehittämiseen tulevalle kaudelle, unohtamatta ulkopelin viilauksia.

-Viime vuoden aikana tehtiin vähintään puolentoista vuoden asiat. Viime kaudesta jäi positiivinen maku, sillä mitä asioita teimme, niin ne onnistuivat ja jopa hieman ylittyivät. Nyt on vahva pohja luotu, josta on hyvä lähteä jatkamaan kohti vuotta 2017, kommentoi Pennanen.

 

 


Palaa takaisin