Joensuu ja Sotkamo eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella ja nyt edessä on ottelu, jossa jompikumpi vahvistelee asemiaan runkosarjan kakkosena. Viime kaudella runkosarjassa joukkueitten välillä pelattiin kaikkiaan neljä ottelua ja niissä voitot tasattiin molempien voittaessa kotiottelunsa. Pisteitten valossa Sotkamo oli viime kaudella 6-5 etevämpi.

Hallitsevalla mestarilla ei tämä kausi ole kulkenut aivan suunnitellulla tavalla. Pelinjohtajaksi parin kauden jälkeen palanneen Mikko Kuosmasen odotettiin marssittavan ryhmänsä ryminällä läpi runkosarjan, mutta muutamat yllättävät tappiot ovat päästäneet piikkipaikalla olevan Vimpelin pienoiselle karkumatkalle. Toisaalta; Sotkamo on parhaimmillaan jatkopeleissä ja Vimpelin ja Sotkamon väliset ottelut ovat edelleen jatkuneet jymyläisten komennossa.

Joensuu pelaa parhaillaan otteluja 2-3 ottelun viikkotahtia. JoMalla takana on kaksi Kitee-ottelua sekä voitollinen vierasottelu Oulussa. Sotkamo on vieraillut voitollisesti Raahessa sekä pelannut ottelut Hyvinkäätä ja Seinäjokea vastaan Hiukassa. Sotkamon kärsimä edellinen tappio on kesäkuun lopulta, jolloin Kitee yllätti jymyläiset. Sen jälkeen Sotkamo on pysynyt voittokannassa. Sotkamo on runkosarjassa seitsemän pistettä Joensuun edellä kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Jymyn sisäpeli rautaa

Idän pikajunan lukkari Toni Kohonen on edelleen sotkamolaisten pelin sielu, joka dominoi etukenttää ja on omassa sisäpelissään edelleen joukkueensa parhaimmistoon lukeutuva mailamies niin kotiuttajana kuin vaihtajanakin.

jymy_kohonen-allu

Toni Kohonen palkittiin molemmissa viime kauden Mehtimäellä pelatuissa otteluissa joukkueensa kakkospalkinnolla. Parasta kauttaan Kohonen pelaa tälläkin kaudella; valinta Itä-Länteen oli miehen 20. ottelu ja siellä ottelun parhaan palkinto.

Kotiutusvoima ei ole pelkästään Roope Korhosen (1+71 lyötyä) harteilla. Kohonen (0+33 lyötyä) on ratkaissut tällä kaudella monta ottelua Jymyn eduksi. Myös Rautiaisen veljekset ovat ottaneet oppia isoveljestään, joka kotiuttelee ukkoja tupaan JoMan riveissä.

Sotkamon kärjen vaihtaja Antti Hartikaisen alkukauden loukkaantuminen pisti Kuosmasen pelikirjat uuteen uskoon. Kärkimiehenä ovat vaihdelleet tilanteen ja pelikunnon mukaan Korhoset Topi ja Niko (48 tuotua). Kakkospaikan on parhaiten hoidellut Niilo Piiponniemi (51 tuotua).


Palaa takaisin