Joensuun kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana Mehtimäellä suunnitellun pesäpallostadionin hankesuunnitelman ja kustannusarvion. Hyväksynnän myötä hanke etenee kilpailutukseen.

Uuteen katsomoon tulee 2500 katettua istumapaikkaa ja erilaisilla tilapäisratkaisuilla Mehtimäen pesäpallostadionille saadaan jopa 5000 istumapaikkaa. Uusi katsomorakennus sisältää paikkoja myös liikuntarajoitteisille. Pääosin puurakenteinen katsomo tulee pitämään sisällä pukukoppitilat WC-tiloineen. Pukuhuoneista kaksi sisältää suihkutilat. Katsomoiden alle rakennetaan kioskitilat, sekä erilaisia varastotiloja.

−Tämä on mahtava asia Joensuun pesäpalloväelle. Stadion on sitä, mitä pesäpalloväki on kaivannut ja nyt se sitten tulee. Kuvien perusteella tästä tulee Suomen hienoin pesäpallopyhättö ja uskon, että stadionia tullaan ihastelemaan kauempaakin, kommentoi Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen.

Pesäpallokentän hiekkatekonurmi uusitaan samaan aikaan stadionin rakentamisen yhteydessä. Samalla kentän tonttia laajennetaan niin, että polttolinjan taakse pystytään toteuttamaan poikittainen juniorikenttä. Uusi stadion tulee parantamaan Mehtimäen alueen palveluntarjontaa niin urheilun, kuin myös muiden tapahtumajärjestäjien olosuhteita.

−Nykyaikainen stadion antaa varmasti uutta virtaa kaikille mukana oleville toimijoillemme kaikissa ikäluokissa ja toivottavasti innostaa myös uutta väkeä mukaan. Hienoa, että vuosikausia unelmoitu stadion näyttäisi vihdoin toteutuvan. Iso kiitos kaikille päätöksen takana oleville, kommentoi Junioritoiminnanjohtaja Ilpo Mustonen.

Rakennustöiden on tarkoitus alkaa tulevana syksynä ja uusi stadion pitäisi olla käyttövalmiina kaudelle 2018.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lappalainen & Korjonen Oy

 


Palaa takaisin