Maanantai-iltana esiteltiin Joensuun Mailan naispesiksen matkasuunnitelmia (harjoitussysteemiä) kohti kesän 2019 pelikenttiä. Kerubi stadionin monitoimitilaan oli kokoontunut 57 henkeä kuuntelemaan junioripäälikö Laura Jehkosen, seuratyöntekijä Petri Pennasen ja #jomanaiset managerin Tomi Surakan esityksiä ja tulevan kauden suunnitelmia. Kuulijakunta koostui pelaajista, heidän vanhemmistaan ja joukkueiden taustahenkilöistä. Tilaisuuden tunnelma oli avoin, keskusteleva ja yhteishenkeä kohottava.

Tomi Surakka toivotti porukat tervetulleeksi ja kertoi naisorganisaation (sanahirviö, mutta parempaa en keksinyt) yhteisistä tavoitteista ja toiminnasta. Joukkueilla, Ykköspesis / Suomensarja / Tyttöjen Superpesis, on yhteinen talous, yhteiset talkoot, yhteinen mainonta ja yhteinen viestintä. Sen lisäksi ”Jomanaiset” kyltin alla kulkee myös Maakuntasarjan joukkue, joka koostuu pääosin C ja D- ikäisistä pelaajista.

Laura Jehkonen kertoi talviharjoittelusta. Harjoitusryhmiä on kolme ja pelaajat liikkuvat näiden ryhmien välillä siten, että jokaiseen harjoitustapahtumaan saadaan sopiva kokoonpano ja myös pelaajan yksilölliset treenaustarpeet voidaan ottaa paremmin huomioon. Alustavat harjoitusryhmät ovat Ykköspesis 15 henkeä, Suomensarja 16 henkeä ja C-tytöt & Maakuntasarja noin 20 henkeä. B-tytöillä ei ole omaa harjoitusryhmää, vaan heidät on sijoitettu olemassa oleviin ryhmiin. B-tytöt harjoittelevat omana ryhmänään talven aikana viikonloppuleireillä ja hallipeleissä. B-ikäisiä pelureita on 26.

Petri Pennanen kertoi lähitulevaisuudesta. Nais- / tyttöjoukkueet ovat seuran kannalta tärkeitä. Joma haluaa olla tasa-arvoisesti viemässä niin tyttö- kuin poikapesäpalloiluakin eteenpäin. Myös Superjoman vahva organisaatio ja osaaminen antavat mahdollisuuden tukea myös naispesäpalloilua urheilullisesti. Miesten superpesisjoukkueella on paljon tietotaitoa harjoittelusta ja pelaamisesta ja sitä voidaan sovelletusti tuoda naisjoukkueiden käyttöön.

Myös Urheiluakatemia on vahvuus joukkueille. Akatemiaharjoittelun ja joukkueiden iltaharjoittelun yhteensovittaminen voidaan tehdä niin, että se tukee urheilijan kehittymistä. Akatemiaharjoittelijat koostuvat lukioikäisistä ja yliopisto/ammattikorkeakoulu opiskelijoista. Naisjoukkueen ja B-tyttöjen pelaajista noin parikymmentä käy kahdesti viikossa aamupäivällä akatemiaharjoituksissa. Lukioikäisille harjoitukset kuuluvat kurssiohjelmaan ja ovat pakollisia.

Tulevalle kaudelle Joman riveihin on saatu lisää aikuisia pelaajia. Tämä antaa paremman mahdollisuuden pelata tehokkaasti kolmea sarjaa(ykköspesis, b-tytöt, suomensarja) eikä B-ikäisiä tarvitse kuluttaa turhaan puhki kesän aikana. Pelaajaresurssi on riittävä.

Lopuksi Tomi kertoi mennen kauden 2018 taloudellisesta toteutumisesta ja keinoista joilla tuleva pelikausi pystytään toteuttamaan. Yhteistyökumppanit ovat olleet tyytyväisiä ykköspesisjoukkueen kautta saamaansa positiiviseen näkyvyyteen, joten yhteistyötä on helppo jatkaa. Iso osa toimintarahoituksesta on tullut ja tulee jatkossakin talkootöistä, joissa suuri aktiivinen porukka on ollut vahvuus ja voimavara. Talkoita ja tehtäviä on helppo sopia, kun voi luottaa osaaviin ja aktiivisiin tekijöihin.

-mh-

PS: lopuksi on pakko vielä kerran hehkuttaa yhteisöllisyyttä. Stadionin monitoimitila osoitti toimivuutensa ja paikalla oli pelaajia edustusjoukkueesta c-ikäisiin ja vanhempia laidasta laitaan…… joo hyvältä näyttää.


Palaa takaisin