Joensuun Maila otti kotivoiton Pöytyän Urheilijoista ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Se pelataan torstaina 23.8 Pöytyällä. Tiistai-illan ottelu noudatteli tuttua pelikaavaa ja oli tasainen, tiukka ja jännittävä alusta loppuun.

Ensimmäisellä jaksolla Joma karkasi heti kahden juoksun päähän, mutta Pöytyä tuli sitkeästi mukana ja pystyi viimeisen tasoittavalla sisävuorollaan tekemään juoksun ja tasaamaan jakson 2-2.

Toisella jaksolla Pöytyä teki johtojuoksun heti ensimmäisessä sisävuorossaan. Joma kuittasi sisävuorollaan lyömällä kaksi juoksua ja tekemällä vielä yhden toisessa sisävuorossa. Nämä riittivät 3-1 jaksovoittoon, sillä Pöytyän loppupeli jäi ilman kotiutusta.

Pelinjohtaja Anssi Raitala;

Jomalta palkittiin kakkosvahti Reetta Juntunen ja lukkari Hanna Toivanen. Pöytyän palkinnot saivat kakkoskoppari Sanni Kyläpekka ja jokeri Petra Kaitonen.

Ykköspalkittu Reetta Juntunen;

I jakso (2-2)

Joman ensimmäinen sisävuoro tuotti heti tulosta. Jokeri Tiia Myllylä avasi pelin. Tiia löi ensin Juulia Eskmanin välilyönnillä kotiin ja toi sitten itse toisen juoksun, kun pallo karkasi pesävahdin ulottumattomiin. Pöytyä pääsi vuorollaan yrittämään kahdesti ajolähdöstä kotiin, mutta ensimmäisen torjui Iida Nupponen paloksi kotipesään ja toisesta Juulia Eskman nappasi kopin, poltti kakkospesälle ja tyhjensi kentän etenijöistä.

Toisessa vuorossa Joma ei saanut sisäpelitilanteitaan pyörimään ja jäi ilman kolmostilannetta. Pöytyänkään sisäpeli ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Pinja Rouhiainen pääsi kolmospesälle ja sieltä Petra Kaitosen lyönnillä kotiin 2-1.

Kolmannessa vuorossa Joman koppilyönnit eivät oikein nousseet ja takapalot vihtoivat vuoron. Pöytyälläkin oli vaikeuksia lukkari Hanna Toivasen korkeiden syöttöjen kanssa. Kärki pääsi täyttämään etupesät, muta sieppari Johanna Myyryläisen akrobaattikoppi tyhjensi vaihtotilanteessa kentän ja Pöytyänkin sarake jäi tässä vuorossa nollille.

Neljännessä vuorossa Joma pystyi jälleen tekemään kolmostilanteita, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Pöytyä pystyi vuorollaan tekemään juoksun ja jakso tasattiin 2-2.

II jakso (3-1)

Pöytyä meni juoksulla johtoon määrämittaisen näpäyksen turvin. Joma vastasi kahdella välilyönnillä ja kahdella juoksulla. Ensin Henna Hakulinen löi Juulia Eskmanin kotiin ja heti perään Salla Eteläpää toisti tempun kotiuttamalla Hanna Toivasen.

Toisessa vuorossa Joman ulkokenttä kesti vierasjoukkueen rynnistykset. Pöytyän kaksi ajolähtöä otettiin kopeiksi ja omalla sisävuorolla Henna Hakulinen kotiutti Johanna Myyryläisen 3-1.

Tämä tulos riitti jakovoittoon, sillä kahdessa seuraavassa vuorossa Pöytyä ei päässyt kotiutustilanteisiin saakka.

Toisen jakson voitto takasi kotijoukkueelle myös koko ottelun voiton ja näin ollen välieräsarjan ratkaisua haetaan viidennestä pelistä Pöytyältä torstaina 23.8.

Kuvia pelistä

 


Palaa takaisin