Matias Hänninen jatkaa Joensuun Mailan paidassa kaksivuotisella jatkosopimuksella. Millaisesta miehestä on kysymys? 

Matias Hänninen saapui Joensuun Mailan Ykköspesisjoukkueen riveihin kaudelle 2016. Siilinjärven Pesiksen kasvatin ensimmäiset pesis-kokemukset ulottuvat kahdeksantoista vuoden taakse, kun pesäpallo tuli pihapeleihin mukaan isovanhempien nurmella.

–Tuolloin tehtiin kivistä ja marjapensaista pesät ja käytiin lyömään, muisteli Hänninen ensimmäisiä kokemuksiaan pesäpallon parissa.

Muiden harrastusten joukosta tärkeimmäksi nuorella miehellä nousi squash.

–Pesäpalloa en harjoitellut 13-16-vuoden ikäisenä talvisin ollenkaan. Pelasin vain kesäisin, kun squash oli tauolla. Menestys squashissa (SM-kulta, EM-pronssi ja Itävallan avointen voitto) ohjasivat kohti maailman huippua ja lajivalintaa.

–Myöhemmin yksilölajin haasteet kuitenkin koituivat suuriksi ja pesäpallo kutsui pariinsa. Squash jäi pois, kun olin vanhempi C-juniori, jatkoi Hänninen.

Juniorivuodet kuluivat Siilinjärven pesiksen riveissä ja kaudella 2015 mies pelasi ensimmäisen kauden Ykköspesistä Siilinjärvellä. Kaudelle 2016 oli edessä muutto Joensuuhun ja pelipaikka JoMa Akatemian Ykköspesisjoukkueessa.

–Muutto Joensuuhun toi paljon uutta harjoitteluun. Mahdollisuus treenata koko talvi nurmialustalla, ammattimainen valmennus ja menestyvä joukkue tähtipelaajineen loi kerta kaikkiaan huikeat kehittymismahdollisuudet.

Ja kehitystä tapahtui. JoMa Akatemian riveissä mies pelasi 21 ottelua, joissa lyötyjä juoksua syntyi 3+17=20. Omat vahvuudet mailan varressa alkoi löytyä.

–Pidän vahvuutenani omaa tekemistäni mailan varressa. Monipuolisuus pienien ja kovien suhteen, sekä kehittyminen pelaamaan ulkokenttiä vastaan on motivoinut.

Läpimurto Superpesikseen

Joensuun Mailan Superpesisjoukkueen rinkiin Hänninen nousi kaudelle 2017. Superpesistä mies pelasi kauden aikana yhteensä 16 ottelua, joissa lyötyjä juoksuja kertyi kaksi kappaletta. Myös ulkopeli oli varmaa kauden aikana.

–Aluksi pelaaminen Superpesiksessä oli jännää, mutta pelien edetessä huomasin lajin olevan sama, mitä tässä on jo useamman vuoden ajan pelannut. Kauden edetessä pelaaminen kävi kulkemaan paremmin ja paremmin.

Kesän 2017 aikana pelejä tuli myös Kiteen A-poikien joukkueessa 13 kappaletta ja Siilinjärvellä Ykköspesiksessä yksi ottelu.

–Monen pettymykseen päättyneen kauden jälkeen tämä syksy oli upea. A-Junioreiden SM-kulta ja pronssi Superpesiksessä tulivat samalla viikolla, joka on jäänyt mieleen.

Hänninen aloitti syksyllä 2017 luokanopettajan opinnot Itä-Suomen yliopistossa. Nyt edessä on opinnot ja harjoittelukausi.

–Nyt kauden päätyttyä on pienen huilin paikka, vaikka pää on jo ajatuksia täynnä siitä, mitä talvella pitää tehdä ja kehittää. Odotan silti innolla treenikautta varsinkin uusien tulokkaiden kanssa.

–Joukkueemme säilyy pitkälti samana ensi kaudelle, muutamalla huippuvahvistuksessa höystettynä. Uskon, että sisäpelimme tulee kehittymään vielä pykälän eteenpäin. Vaarallisuutemme tulee näkymään ja saa vastustajan räpylän tärisemään, vinkkasi Hänninen.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin