Joensuun ja Kankaanpään kauden ensimmäinen kohtaaminen Kankaanpäässä ei jomalaisten osalta sujunut aivan laaditun pelikirjan mukaisesti, sillä JoMa sai Kankaanpäästä mukaansa vain yhden pisteen KaMan voittaessa ottelun kotiutuskisan jälkeen luvuin 2-1 (3-5, 3-2, 0-0, k5-3). Ottelun joensuulaishahmo oli jokerina pelannut Aleksi Rautiainen, joka löi tauluun 0+5 -lukemat.

Kankaanpään vahvoja pelureita ovat JoMassa kaksi kautta pelannut Jouni Itävalo, joka saattelee kärkimies Lauri Kaartokalliota pesäväleillä. Jokerikaksikko Jukka Lankinen ja Petteri Kortelainen vastaavat pitkälti KaMan kotiutusvoimasta. Myös nuori lukkari Ville-Veikko Olli pelaa kamalaisittain hyvää kautta.

kama_ivalo1

KaMan kantava voima Jouni Itävalo toi JoMan riveissä 50 juoksua ja löi 154 kärkilyöntiä. KaMassa rooli on hieman muuttunut. Päävastuu on vaihtajana ja kärkilyöntejä on kertynyt 23 ottelussa jo 139.

Kankaanpään Mailan ennakoitiin asettuvan sarjan tyvipäähän, mutta joukkue on viimeisimmissä otteluissa napsinut sen verran pisteitä, että sarjasijoitus on odotettua parempi. Mehtimäelle joukkue saapunee ”paineettomassa” tilassa, sillä välitön putoajan paikka ei ole uhkana.

Kankaanpää on sarjassa kymmenes 26 pisteellään, kun otteluja on pelattuna 23 ja on tiukasti mukana minipleijareissa pääsystä kahdeksan sakkiin, jonne näillä näkymin KaMan lisäksi on tyrkyllä Koskenkorva, Kitee ja Seinäjoki. Jokainen piste on siis tuiki tärkeä myös Kamalle.

Joensuu on pelannut Mehtimäellä tällä kaudella runkosarjassa kaikkiaan yhdeksän ottelua, joista on kirjautunut kolme tappiota; avausottelussa Vimpelin Veto otti pisteet 0-1 -lukemin, Koskenkorva vei pisteet 1-2-voitollaan mukanaan ja viimeisin tappio tuli tiistain ottelussa hallitsevalle mestari-Sotkamolle Kaksi muuta kotiottelua JoMa pelasi Savonmaalla, joista molemmista kirjautui ”kotivoitto”.

Vaikka JoMan sisäpeli on aika ajoin hieman repsahtanut eikä kotiutukset ole onnistuneet toivotulla tavalla, on joukkue silti useasti noussut sillasta. Myös ulkopelissä on helppoja juoksuja annettu räpylöistä.

Heinäkuun ottelutahti on JoMan osalta ollut tiivis eikä harjoitteluun ole juuri ollut mahdollisuuksia. Sotkamo-tappion jälkeen onneksi tarjoutui mahdollisuus ennen Alajärven vieraspeliä. Alajärvellä JoMan voittoon päättyneessä ottelussa oli jo nähtävissä huomattavasti parempia otteita

JOMA – KAMA TIISTAINA 26.7. KLO 18.00


Palaa takaisin