Kaksi edellistä hallimestaruutta nimiinsä ottanut Joensuun Maila kohtaa SM-halliturnauksen välierässä 12.3 Oulun Lipon. Joensuun Mailan harjoituskausi on ollut hyvä. Harjoitusmenetelmiä on hieman uudistettu ja pelaajat ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin. Yksi harjoituskauden kehittyneimmistä pelaajista on Henri Litmanen. Isoon rooliin suunniteltu Litmanen on ottanut “härkää sarvista” ja tehnyt suuria muutoksia elämäntavoissaan. Joensuun Mailan toimitus tapasi Litmasen lopputurnauksen alla.

Miten oma harjoittelusi on muuttunut viime kausista?

Talven harjoittelukauteen pääsin lähtemään terveenä, joten täysipainoinen harjoittelu oli mahdollista heti ensimmäisistä reeniviikoista alkaen. Syksyllä aloitettu omatoimijakso oli aikaisempia vuosia paremmin organisoitu ja joltain osin myös raskaampi fyysiseltä kuormaltaan. Siinä ehkä suurin muutos mitä on tullut omaan harjoitteluun viime vuosina. Vuosien varrella on oppinut kuuntelemaan omaa kroppaansa paremmin, mikä on helpottanut harjoittelua ja edistänyt kehittymistä urheilijana.

Voitko hieman raottaa millä osa-alueilla olet eniten huomannut kehitystä kohdallasi?

Tarkoituksena on ollut kehittyä mahdollisimman monipuolisesti kaikilla osa-alueilla, mutta eniten kehitystä on tapahtunut juoksemissa ja ulkopelin liikkeessä. Sanoisin että ketteryyttä on tullut lisää mikä on kyllä vaikuttanut kaikkeen tekemiseen.   

Sinulla on jo kolme kautta Joensuun Mailassa takana. Miten nykyinen Joensuun Maila eroaa siitä Joensuun Mailasta mitä se oli kun tänne saavuit?

Joukkue on nuorentunut paljon tässä vuosien aikana, vaikka runko on hyvin pysynyt kasassa viimeiset pari vuotta. Joensuun Maila on niin joukkueena kuin seuranakin mennyt eteenpäin näinä vuosina todella paljon. Oikeita asioita on tehty paljon mikä näkyy esimerkiksi nuorten pelaajien nousuna superpesisjoukkueen harjoitusrinkiin. Tietenkään ei sovi unohtaa mitaliputkea, jossa Joensuu Maila tällä hetkellä on.

Mites Henri Litmanen on tässä ajassa muuttunut?

Urheilijana olen ottanut askeleita entistä ammattimaisempaan suuntaan ja toki ikääkin on tullut lisää jokunen vuosi, joten ihmisenä/urheilijana kasvamista sopii odottaakin.

Viime kaudella lopputurnaus järjestettiin Kuopiossa. Onko nyt enemmän perhosia vatsassa kun lopputurnaus pelataan vuoden tauon jälkeen Joensuussa kotiyleisön edessä?

Voihan se joillekin tuoda perhosia vatsaan kun pelataan kotiyleisön edessä, mutta itse koen kotiyleisön “paineen” positiivisena asiana ja voimavarana. Kotiyleisön edessä on aina mukava pelata. Samassa hallissa pelaaminen ja harjoitteleminen päivittäin helpottaa peleihin valmistautumista. Mielestäni siitä, että lopputurnaus pelataan Joensuussa, on meidän joukkueelle enemmän hyötyä kuin haittaa.

Lauantaina vastaan asettuu sarjanousija Oulun Lippo. Millainen joukkue on tulossa lauantaina meitä vastaan ja ketä yleisön kannattaa seurata vastustajasta?

Vaikka Lippo onkin sarjanousija, on sillä riveissään paljon superpesiskokemusta omaavia pelaajia. Selviytyminen lopputurnaukseen ei ole helppoa, joten hyvin on Lippo pelannut halliottelunsa tähän asti. Yleisön kannatta seurata Lipon lukkari Hannu Huuskosen otteita lautasen ääressä.

Kiitos haastattelusta ja paljon keskiosumia viikonlopulle!

Kiitos!

Palaa takaisin