Joensuun Mailan junioripäällikkönä aloittaa Laura Jehkonen. Jehkonen on JoMan kasvatteja ja hän on pelannut urallaan Superpesistä Viinijärven Urheilijoissa. Pelaajauran jälkeen Jehkonen on valmentanut JoMan C-tyttöjä, josta ura jatkui menestyksekkään Susirajan Mailan kakkopelinjohtajana ja viimeisimpänä Viinijärven Urheilijoiden kakkospelinjohtajana.  

Tuoreeseen junioripäällikön pestiin Jehkonen lähtee innostunein mielin.

–Totta kai on hienoa päästä kotiseuraan työskentelemään pesäpallon parissa. Joensuun Mailassa on innostava ilmapiiri ja selkeät tavoitteet, joita on ilo päästä toteuttamaan, kommentoi Jehkonen.

Joensuun Mailalle myönnettiin Pesäpalloliiton toimesta 10 000 euron tuki junioripäällikön palkkaamiseen, joka mahdollistaa kyseisen pestin seurassa.

Junioripäällikön päätehtäviin kuuluu seuran junioritoiminnan johtaminen, kehittäminen ja seuran harrastajamäärän kasvattaminen. Joensuun Mailan junioreissa pelaa tällä hetkellä noin 200 lasta. Pääpaino tuoreessa tehtävässä painottuu G-E- junioreihin.

–Homma starttaa nyt pesiskoulujen organisoinnilla, suunnittelulla ja toteuttamisella. Lisäksi seuraan junioritoimintaa ja tutustun seuran juniorijoukkueisiin, valmentajiin ja toimintatapoihin käymällä harjoituksissa, valottaa Jehkonen tuoretta pestiään.

Seuratyössä toiminnan laadun parantaminen ja kehittäminen ovat suoraan suhteessa työtä tekeviin käsipareihin ja heidän osaamiseen. Urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen pitää junioripäällikön pestiä tärkeänä palasena seuran kehityksessä.

–Olen todella tyytyväinen, että saimme Lauran mukaan urheilupuolen tiimiin – innostunut ja osaava tekijä vahvalla pesistaustalla, sellaisia ei liikaa ole tarjolla. Nyt on oikea aika panostaa rakenteisiin ja kehittää junioripuolta entisestään. Lauran paikka on siellä missä tapahtuu eli juniorien arjessa: treenien seuraamista, yhtenäisen valmennuslinjan luomista, junnuvetäjien tukemista. Lisäksi harrastajarekrytoinnista vastaaminen on tärkeä pala Lauran hommassa, valottaa Pennanen.

 

 

 

 

 


Palaa takaisin