Idän naiset olivat otteluvoitossa kiinni seitsemän vuoroparia. Itä voitti ensimmäisen jakson ja johti toista jaksoa 3-1 Lännen tullessa viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa. Siihen asti moitteettomasti pelanneelta Idän ulkokentältä lipsahti pallo harhaan ja Länsi tuli juoksun päähän vaanimaan. Janette Lepistö ja Jenna Kammi-Rahnasto löivät lisäjuoksut ja hieman hölmistynyt ja jo hieman Idän voittoa odotellut kotikatsomo saikin jäädä Kerubi Stadionin tuoleille jännittämään supervuoroparin peliotteita.

Kai tuo Lännen loppunykäisy hieman yllätti siihen asti selvästi peliä hallinnutta Itää, koska se ei supervuorossa saanut enää peliään takaisin alkuperäisille raiteille. Toki se pystyi Lännen kuusi ensimmäistä lyöjää pysäyttämään jo ennen kakkospesää, mutta sitten Laura Kerola pääsi kentälle ja sieltä pesäväli kerrallaan kolmoselle ja Janette Lepistön lyönnillä kotiin. Yhden yrityksen Länsi vielä sai, mutta Tanja Tuomelan lyönti meni kopiksi. Länsi pelasi kuitenkin pitkän vuoron ja käytti kaikki Itä-Länsisääntöjen mukaiset 13 lyöjäänsä.

Idän sisäpelivastaus oli vaisuhko. Kärki paineli kentälle, mutta nyt eivät vaihtolyönnit enää purreet entiseen malliin ja kolmospesä jäi täyttämättä. Länsi otti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa.

Joensuun Mailalla ei naisten ottelussa ollut suoraa edustusta, mutta välillistä kylläkin. Idän kakkosvahti Eeva Mäki-Maukola pelasi tukka hulmuten ja innosta hehkuen entisellä kotikentällään. Myös Idän mainiolla lukkarilla Senni Sallisella on kokemusta Mehtimäki kotikenttänään. Eeva ja Senni pelasivat muutama vuosi sitten Joensuun Mailan, Kiteen Pallon ja Viinijärven Urheilijoiden yhteisessä B-tyttöjoukkueessa Susirajan Mailassa, joka takoi kaksi hopeaa ulkokentiltä ja kaksi pronssia halli SM peleistä.

Lännen joukkueesta palkittiin ykkösenä kakkosvahti Emmi Viitala ja kakkosena toisen jakson lukkarina pelannut Jenna Kammi-Rahnasto. Ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai hienon paluun pesiskentille tehnyt Lännen ykkösvahti Emilia Itävalo. Idältä palkittiin kolme juoksua tuonut Virpi Hukka ja etukenttää siivonnut ja hyvää vaihtolyöntipeliä esittänyt ykkösvahti Essi Kylli.

Hienoa tapahtumaa Kerubi Stadionilla seurasi 3287 katsojaa.

Lehdistötilaisuus>>>


Palaa takaisin