Länsi tasoitti viikonlopun Itä-Länsi pelit voittamalla B-tyttöjen ottelun supervuoroparissa. Helpolla ei Itä nahkaansa myynyt. Se johti ensimmäistä jaksoa heti ottelun alussa 2-0, mutta ensin Länsi kavensi juoksulla Tinja Töyrylän lyönnillä ja sitten Henna Suomisen lyömä pallo painui läpi kentän ja toi jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua, sillä loput kolme vuoroparia joukkueet pelasivat 0-0 lukemat. Idän juoksut löivät Mari Kemppainen ja Roosa Lappalainen. Kotiin ennättivät Iida Tossavainen ja Sara-Ella Kemppainen.

Toisen jakson Itä aloitti väkevästi. Se takoi heti ensimmäisessä sisävuorossa 2-0 lukemat, eikä Länsi tätä karkumatkaa tavoittanut koko jakson aikana vaan jäi Idän ulkokentän puristuksissa ilman juoksuja. Idän lyöjät olivat Mari Kemppainen ja Hanna Toivanen. Juoksut toivat joukkueensa kärkietenijä Ella Korpela ja Aino Vapaavuori.

Supervuorossa sitten ratkottiin vuoden 2018 voittaja. Länsi aloitti sisällä ja teki takatilannetta hyvillä vaihtolyönneillä. Kaksi ensimmäistä kotiintuloyritystä Itä pystyi kovilla heittokäsillään torjumaan, mutta numero viisi hihassaan lyöneen Tinja Töyrylän lyönti toi Roosa Hussan jaloilla johtojuoksun. Loput Lännen lyöjät Itä pysäytteli jo ennen kolmospesää ja pääsi sisälle jahtaamaan tasoitusjuoksua ja mahdollista otteluvoittoa.

Voitto jäi tällä kertaa Idältä juoksun päähän. Yhden kerran se pääsi yrittämään kotiin, mutta toteutus jäi vajaaksi. Länsi otti Töyrylän supervuoron lyönnillä otteluvoiton. Töyrylä pelasi myös hyvän ulkopelin ja hänet palkittiin ottelun parhaana. Lännen ykköspalkinnon sai Roosa Hussa ja kakkospalkinnon Henna Suominen. Idän parhaat olivat kakkosvahti Iida Tossavainen ja ensimmäisen jakson hyvin lukkaroinut Johanna Karjanlahti. Toisen jakson ja supervuoron Idän lukkaritonttia hoiteli, jälleen kerran varmaotteisesti, Joensuun Mailan Hanna Toivanen.

Lehdistötilaisuus>>>

 

 


Palaa takaisin